NAKLON DO PODA

Najveća senzacija u povijesti SP-a i trenutak koji je svakoga rasplakao

22.09.2016 u 20:09

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u futsalu u Kolumbiji dogodila se najveća senzacija u povijesti ovoga natjecanja, a u istoj utakmici od reprezentacije se oprostio najbolji svih vremena

U Kolumbiji je u tijeku osmi SP u futsalu, a zasad je najuspješnija nacija Brazil jer je na dosadašnjih sedam prvenstava čak pet puta bio prvi te po jednom drugi i treći.

No ovoga puta malonogometni 'selecao' neće vidjeti medalju. Brazilci ne samo da nisu došli do polufinala, nego se nisu plasirali ni među osam jer ih je u osmini finala zaustavio Iran. Bilo je 4:4, a poslije šesteraca azijski predstavnik prošao je dalje (3:2).

Ovim porazom oprostila se i legenda Falcao (39), brazilski nogometaš koji nas je više od dva desetljeća uveseljavao nevjerojatnim majstorijama. Zabio je hat-trick, opet svojim potezima bacio u trans gledatelje, ali ovoga puta nije bilo dovoljno.

I Iranci su se naklonili kralju futsala, poslije susreta su ga okružili i pljeskali mu te ga zatim bacali u zrak. Gesta vrijedna divljenja, Falcao je to zaslužio, zbog svega što je dao ovome sportu...