SVI ĆE TO POZORNO PRATITI

Najomraženiji sprinter današnjice svojom najavom digao atletiku na noge

05.03.2018 u 19:29

Bionic
Reading

Najomraženiji atletičar današnjice Amerikanac Justin Gatlin (36) po prvi puta će u karijeri trčati na dionici od 150 metara te će pokušati srušiti neslužbeni svjetski rekord Jamajčanina Usaina Bolta

Američki sprinter je dva puta pao na doping, ali mu je svaki puta kazna bila umanjena te se uspio vratiti u vrh atletike. No grijehe iz prošlosti fanovi 'kraljice sportova' mu nisu oprostili i zaboravili te je redovito na natjecanjima izvan SAD-a dobivao zvižduke.

Ništa drugačije nije bilo ni prošle godine na SP-u u Londonu, ali to ga nije omelo da otrči do zlata te tako pokvari oproštaj Usaina Bolta koji je odlazio u mirovinu.

  • +3
Američki sprinter Justin Gatlin Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Gatlin je na početku nove sezone pred neobičnim izazovom. Odlazi u Južnu Afriku gdje će trčati 150 metara, dionicu koje nema na službenim natjecanjima.

'Nikada nisam bio u Južnoj Africi, nikada nisam trčao službeno 150 metara i nikada nisam tako rano počinjao sa sezonom ako se nisam natjecao na dvoranskim mitinzima,' rekao je Gatlin te opisao kako se osjeća.

'Uzbuđeno, nervozno, kao 'rookie'. Kada me agent nazvao odmah sam zgrabio priliku. Možemo trčati koliko hoćemo 100 metara i 200 metara, ali ne i 150 tako da sam rekao idemo probati da vidimo kako ću se osjećati.'

Gatlin vs Bolt u Londonu 2017. i zvižduci publike Izvor: Društvene mreže

Nema službenog rekorda, ali je Bolt, koji drži svjetske rekorde na 100 m i 200 m, i vlasnik najboljeg rezultata na 150 m koji je postavio 2009. u Manchesteru kada je istrčao 14,35.

Iako Gatlin nije još u pravoj formi dat će sve od sebe da Boltov rekord ne preživi, barem na toj dionici, a utrku posvećuje jednoj zakladi koja se bavi istraživanjem raka.