NEVIDlJIVI HAT-TRICK

Najnesretniji čovjek Lige prvaka; upisao se u povijest na neobičan način, a sve tri fotografije dokazuju da se radi o centimetrima

29.10.2020 u 08:18

Bionic
Reading

Napadač Juventusa Alvaro Morata zabio je hat-trick Barceloni, ali sva tri pogotka u utakmici drugog kola Lige prvaka igranoj u Torinu, poništena su mu zbog zaleđa

Najnesretniji nogometaš druge runde elitnog nogometnog natjecanja je Alvaro Morat. Španjolac je tresao mrežu Barcelone u u 15., 31. i 56. minuti, ali svaki puta je bio u nedozvoljenoj poziciji koja je golim oko neprimjetna, ali je zato tu VAR (jednom i pomoćni sudac).

Iako bi se videotehnologija trebala koristiti kod onih izrazitih i ogromnih pogrešaka, a to zaleđa od par centimetara nisu, sudac Danny Makkelie poništio je njegove golove te tako opet potaknuo raspravu kada bi se VAR trebao koristiti.

Morata je tako postao prvi u povijesti koji je zabio nevidljivi 'hat-trick' odnosno ostat će na taj način upisan u nogometne knjige. Tri puta je zabio, a nije se upisao u strijelce, a Juventus je poražen od Barcelone 0:2.

  • +5
Juventus - Barcelona, 2. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO