STRAH ZA OBITELJ

Prima prijetnje smrću, unajmio je tjelohranitelje, a nešto slično je napravio Mariju Mandžukiću koji mu se osvetio na najbolji mogući način

29.10.2020 u 06:30

Bionic
Reading

Vratar Evertona Jordan Pickford morao je unajmiti tjelohranitelje zbog brojnih prijetnji smrću nakon što je neporeznim startom teško ozlijedio stopera Liverpoola Virgila van Dijka

Prije više od deset dana Everton i Liverpool su odigrali 2:2, a utakmicu je obilježio neoprezni start Pickforda na koljeno nizozemskog braniča. Kasnije se ispostavilo da su stradali križni ligamenti koljena i da će oporavak trajati 6-7 mjeseci odnosno da je za Liverpoolovu zvijezdu ova sezona gotova.

Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza nije naknadno kaznila engleskog reprezentativca koji je zadnjih dana suočen s bijesom navijača 'Redsa' čemu su doprinjele i kritike trenera Liverpoola Jürgena Kloppa.

Evertonov čuvar mreže iz dana u dan prima prijetnje smrću te je bio prisiljen unajmiti tjelohranitelje kako bi mu zaštitili obitelj (supruga i jednogodišnji sin) i njega samoga.

'Jordan je šokiran razinom zlostavljanja s kojim je suočen od utakmice. Odlučan je učiniti sve što je potrebno da njegova obitelj bude na sigurnom ', izjavio je izvor blizak vrataru Evertona.

  • +4
Aston Villa - Liverpool, 4. kolo Premiershipa, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Cath Ivill / POOL

Policija se bacila u potragu za onima koji su ostavljali prijeteće poruke, a isto je upozorila obitelj Pickford da se suzdrži daljnjeg dijelovanja na društvenim mrežama.

Inače, Pickfordu takvi startovi na suparničke igrače nisu strani u Premiershipu. Spomenimo kako je jednom 'pokupio' i Marija Mandžukića u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji te dok je naš igrač ležao, još ga je i vrijeđao. Osveta hrvatskog napadača bila je slatka, par minuta kasnije zabio je gol vrijedan finala.