DVA MJESECA RADE NA TOME

Englezi ne puštaju gledatelje na stadione, ali Manchester ima ideju kako da ih dovede na Old Trafford; klub po utakmici gubi pet milijuna eura

tportal

Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Manchester United objavio je u srijedu da je u stanju organizirati utakmice sa 23.500 navijača na svom stadionu, te da se pritom održava fizička distanca kako bi se spriječilo širenje koronavirusa

'Na Old Traffordu možemo organizirati utakmice sa 23.500 navijača i pritom održavati fizičku distancu. Na tome smo radili dva mjeseca slijedeći vladine preporuke', izjavila je klupska šefica operativnih poslova Collette Roche, te je izrazila čuđenje kad su u pitanju mjere protiv širenja epidemije koronavirusa.

'Neke stvari je teško shvatiti i izazivaju zbunjenost. Ljudi putuju avionima, mogu se okupljati u restoranima, ili ići u kino gledati nogometne susrete, a mi imamo sve spremno da organiziramo utakmice s navijačima na stadionu, i to u sigurnom okruženju', kazala je Collette Roche.

Stadion Old Trafford ima kapacitet za oko 74.000 gledatelja, a posljednji puta je bio ispunjen u ožujku u derbiju protiv gradskog rivala Manchester Cityja.

  • +7
  • +4

Manchester United - Chelsea, Premiership, 2020/21.

Izvor: EPA / Autor: Oli Scarff / POOL

Zbog epidemije koronavirusa utakmice u Engleskoj igraju se pred praznim stadionima. U ljeto, kada je usporeno širenje koronavirusa, britanska vlada je najavila da bi u listopadu mogla dozvoliti da se utakmice igraju pred ograničenim brojem navijača, ali se je od toga odustalo nakon što jesen donijela veliko povećanje broja zaraženih.

Zbog koronavirusa Manchester United je do kraja lipnja ostao bez 77 milijuna eura prihoda. Svaka utakmica bez navijača na stadionu košta ih oko pet milijuna eura.