Junior dos Santos

Najjači udarac zadao mi je Miočić. Zacrnilo mi se pred očima, nisam čuo

21.01.2024 u 14:28

Bionic
Reading

Bivši prvak UFC-ove teške kategorije, Junior dos Santos, tijekom MMA karijere dijelio je oktogon s udaračima iz najteže UFC-ove artiljerije, poput Francisa Ngannoua, Derricka Lewisa, Alistaira Overeema, Marka Hunta, Roya Nelsona, Mirka Filipovića i drugih, no u pamćenju su mu ipak najviše ostale "bombe" Stipe Miočića

"Najteži udarac koji sam primio bio je Stipin. U drugoj rundi naše prve borbe, pogodio me desnom rukom ("cross") u lice. Bio je to jako, jako snažan udarac, zacrnilo mi se pred očima, nisam mogao vidjeti. Također, zvonilo mi je u ušima tako da nisam mogao ni čuti. Pokušavao sam ga pronaći i, srećom, prišao mi je bliže pa sam ga primio u klinč i držao neko vrijeme dok nisam došao k sebi", rekao je legendarni JDS u razgovoru za MMA Junkie pa zaključio: "Bio je to najteži udarac koji sam primio od nekog borca. Kad me pitaju tko me najjače pogodio, uvijek kažem Stipe Miočić", prenosi Fight Site.

I doista, ovo nije prvi put da brazilski teškaš ističe Stipu kao čovjeka koji ga je najsnažnije udario, što ima osobitu vrijednost ako uzmemo u obzir sve uvodno spomenute borce s kojima je dijelio kavez. Podsjetimo, prvi meč između Miočića i Dos Santosa dogodio se sredinom prosinca 2014. godine i mnogim borilačkim fanovima ostao urezan u pamćenje upravo po boksačkim dionicama i beskompromisnim razmjenama udaraca.

Brazilac je tada iz oktogona izašao kao pobjednik (jednoglasna sudačka odluka), no taj meč možemo promatrati kao prijelomni trenutak Stipine UFC karijere budući da je nakon toga upisao šest uzastopnih pobjeda, osvojio naslov prvaka teške kategorije i tri puta ga obranio (nokautiravši i Dos Santosa u revanšu) prije nego je na red došla trilogija s Danielom Cormierom.