objavio na mrežama

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je zadivio NBA svijet, šokirao sve ljubitelje košarke u domovini iskrenim priznanje da neće igrati za reprezentaciju

16.06.2021 u 14:23

Bionic
Reading

Nikola Jokić, najbolji srpski košarkaš koji je nedavno proglašen za MVP-a (Najkorisnijeg igrača) NBA lige, šokirao je ljubitelje košarke u Srbiji objavom da neće igrati za reprezentaciju na kvalifikacijama za Olimpijske igre

Srpski izbornik Igor Kokoškov svakako je računao na centra Nikolu Jokića koji svojim igrama oduševljava ljubitelje košarke u NBA ligi. No, nakon što je njegov Denver ispao iz doigravanja s glatkih 4-0 od Phoenixa, Jokić je objavom da neće igrati za reprezentaciju na kvalifikacijama za Olimpijske igre mnoge razočarao.

'Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kad moram obavijestiti da i pored ogromne želje nisam u mogućnosti igrati za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i to moram prihvatiti. Uvjeren sam da momci imaju i bez mene kvalitetu za napraviti rezultat koji će nam svima donijeti puno radosti', objavio je Jokić.

Podsjetimo, Srbija je u Beogradu domaćin jednog od kvalifikacijskog turnira gdje se našla u skupini s Dominikanskom Republikom, Filipinima, Portorikom, Senegalom i Italijom. Samo jedna od spomenutih reprezentacija putuje u Tokio na Olimpijske igre.

Kako će na ovo reagirati ljubitelji košarke u Srbiji i hoće li biti onih koji ga podržavaju i razumiju, teško je reći. Ali nema sumnje kako će na njegov račun stići puno kritika.