preuzeo Pro Recco

Bivši najbolji svjetski igrač Sandro Sukno na iznenađenje mnogih novi je trener najtrofejnijeg kluba u Europi: Osjećam se spreman za izazov!

16.06.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Bivši hrvatski vaterpolist Sandro Sukno postao je trener najtrofejnijeg europskog kluba, te aktualnog prvaka Europe talijanskog Pro Recca

'Drago nam je što vas ponovo vidimo mister Sukno', objavio je deveterostruki europski prvak na društvnim mrežama.

Sukno, iza kojeg je jedna trenerska sezona na klupi kotorskog Primorca (Crna Gora), naslijedit će Španjolca Gabia Hernandeza koji je napustio glub iz Genoe.

'Kad me je Maurizio Felugo nazvao osjetio sam veliku čast, svi znamo što Pro Recco znači za vaterpolo. Istina je, mlad sam, nedavno sam počeo trenirati, ali sam zaljubljen u ovu ulogu i osjećam se spreman za izazov. Imamo jaku momčad, želim što prije početi pripreme za sezonu. Svjestan sam da vožnja Pro Recca znači samo jedno: treba pobijediti', poručio je 31-godišnji Dubrovčanin Sukno na društvenim mrežama.

Sukno je fantastičnu karijeru prekinuo 2019. zbog zdravstvenih problema, a igrao je za Jug, Primorje i Pro Recco. Najbolji svjetski igrač bio je 2017. godine, a s hrvatskom reprezentacijom osvojio je ukupno 10 medalja s velikih natjecanja, uključujući i olimpijsko zlato 2012. i srebro iz Rio de Janeira 2016.

Trenerski put započeo je kao pomoćnik hrvatskog izbornika Ivice Tucka, a potom je jednu sezonu samostalno vodio Primorac.

'Sve je počelo prije tri godine sa hrvatskom reprezentacijom i nikad neću prestati zahvaljivati Ivici Tucaku na šansi koju mi je pružio da počnem na ovako visokoj razini pored njega. Prvi trening je bio dovoljan da se zaljubim i shvatim što želim raditi u životu. Imao sam puno trenera u karijeri, uzeo sam od svakoga ponešto, ali nisam ničija kopija: Ja sam Sandro Sukno i pratim svoje ideje', naglasio je.