SVI PRIČAJU O TOME

Najbolji potez Eurobasketa; čudesan šut zapalio internet

15.09.2017 u 08:16

Bionic
Reading

Slovenija je u četvrtak navečer očitala lekciju aktualnim prvacima Španjolcima, a potez utakmice izveo je Goran Dragić, košarkaš NBA momčadi Miami Heat

Kapetan Slovenije je ubacio 15 koševa, ali je svojim pojedinim potezima izluđivao suparnika i ubijao mu moral. Tako je iskusni košarkaš Miami Heata, u kojem ima plaću od čak 15,9 milijuna dolara, u prvoj četvrtini izveo najbolji šut cijelog turnira.

  • +16
Slovenija - Španjolska, polufinale Eurobasketa 2017. Izvor: Reuters / Autor: OSMAN ORSAL

Nekoliko sekundi prije kraja digao se na sedam metara i fauliran s leđa pogodio tricu u padu od table. Nevjerojatan koš koji je izazvao erupciju oduševljenja kod suigrača, ali i brojnih slovenskih navijača na tribinama. Španjolci nisu mogli vjerovati.

Goran Dragić - čudesna trica Španjolcima

Dragić je tijekom utakmice imao još ludih poteza pa treba izdvojiti i fenomenalnu asitenciju iza glave za Vidmara pod košem, a španjolske zvijezde djelovale su u tome trenutku potpuno zbunjeno.

'Dajem prednost Srbiji i volio bih igrati s njima. Nije još gotovo. Čeka nas još jedna utakmica i idemo po zlato,' izjavio je Goran Dragić koji se poslije ovoga Eurobasketa oprašta od nacionalnog dresa, a nema ljepšeg odlaska sa najsjajnijim odličjem oko vrata.

  • +3
Eurobasket, polufinale: Slovenija - Španjolska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA