EUROBASKET

Osakaćena Srbija u polufinalu; i to na kakav način!

13.09.2017 u 22:31

Bionic
Reading

Srpski košarkaši zadnji su polufinalisti Eurobasketa nakon što su slavili u Istanbulu protiv Italije s 83:67 (18-17, 26-16, 15-15, 24-19)

Srbi su se plasirali među četiri najbolje reprezentacije pobijedivši Talijane, koji su nakon što su izgubili drugu četvrtinu s deset koševa razlike, stalno bili u zaostatku. U zadnjoj četvrtini je ta razlika otišla na velikih 16 razlike, pa nikakve drame nije ni bilo.

Talijani u ovoj utakmici sa samo dva raspoložena igrača nisu imali šansi protiv Srba, koji su posve dominirali u skoku. Dok su Srbi uhvatili 44 lopte, Talijani su imali čak 25 skokova manje i samo dva više (19) negoli Srbi samo u napadu (17). 

  • +5
Italija - Srbija, četvrtfinale Eurobasketa 2017. Izvor: Reuters / Autor: MURAD SEZER

Kod Srbije su najučinkovitiji bili Bogdanović (22) i Mačvan (13), dok su kod Talijana više od deset poena dali samo Belineli (18) i Datome (15). 

Inače, Srbija je na Eurobasket došla drastično oslabljena, bez najvećih zvijezda (Jokić, Teodosić, Raduljica...), a ozljede su je napadale i tijekom natjecanja pa je i zbog toga ovo veliki uspjeh iako izbornik Đorđević uoči natjecanja nije tražio alibi te je najavljivao borbu za medalju. I s obzirom na sve okolnosti Srbi su do već sada sjajnog uspjeha došli na impresivan način.

Tako će u četvrtak u polufinalu snage omjeriti Španjolska i Slovenija, a u petak igraju Srbija i Rusija.