strašno je razočaran

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ovim je izjavama zabrinuo sve: Ne znam hoću li više igrati...

29.12.2022 u 10:49

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović u medijima se nije oglašavao još od završetka Europskog košarkaškog prvenstva. Sve je tada šokirao poraz i ispadanje od Finske u osmini finala, a posebno je sve to teško palo Bogdanoviću. Vratio se u SAD, nastavlja svoj put u NBA ligi s Detroit Pistonsima, a sad je u razgovoru za Sportske novosti progovorio o svojoj budućnosti u reprezentaciji

Hrvatska je košarkaška reprezentacija svoj put na Europskom prvenstvu završila još sredinom rujna, porazom od Finske u osmini finala. Svima je taj poraz teško pao, a posebno kapetanu Bojanu Bogdanoviću.

'Mislim da je tu utakmicu rijetko tko pogledao više puta nego sam ja pogledao od tada...', kazao je Bojan Bogdanović u razgovoru za Sportske novosti te dodao:

'Bila je velika šansa. Prvenstvo je ispalo takvo da su iznenađenja bila velika i nekako smo i mi osjećali da možemo ući u te tračnice. Imali smo dobar ždrijeb. Finska, pa Španjolska, kasniji prvak, a opet malo je tko očekivao. Evo, i Poljska je završila među četiri. No, opet, nije to bio slučaj za nas, nije niti prvi puta da nam se to dogodilo. I što sam mogao izvući kao zaključak? Lako je biti pametan nakon bitke, naš je zajednički problem taj što mi dugi niz godina ne možemo odgonetnuti naše probleme...'

I danas se teško miri s tim porazom od Finske...

'Teško je bilo, doista jest, Stvarno smo mislili da možemo daleko...', kaže Bogdanović kojemu je to vjerojatno bila i posljednja utakmica u dresu hrvatske reprezentacije. Ili možda nije?

'Ne znam što bih rekao. Rekao sam da je to i dok je još trajao Eurobasket. Ne znam, otkako je završilo nitko sa mnom nije razgovarao. Ne znam...', potišteno je kazao Bogdanović. Aco Petrović najavio je da će još razgovarati s njim:

'Aco je veliki entuzijast i takvi nam ljudi nedostaju, na bilo kojoj poziciji. Uvijek sam njim imao odličan odnos, bit će tako i dalje. Aci sve najbolje', razmišlja Babo. A što kad Aco napokon i nazove?

'Ne znam, teško...', zaključio je razgovor za Sportske novosti Bojan Bogdanović, najbolji strijelac u povijesti hrvatske košarkaške reprezentacije.

>> cijeli intervju Bojana Bogdanovića pročitajte OVDJE