je li vrijeme za povratak?

Najskuplji igrač Dinama u povijesti proživljava teške dane; za njega više nema mjesta ni u jednoj od najslabijih momčadi Serie A...

29.12.2022 u 06:41

Bionic
Reading

Marko Pjaca (27) je iz Dinama u Juventus stigao 2016. godine u rekordnom transferu vrijednom čak 29,4 milijuna eura. No, Pjaci su karijeru uništile teške ozljede

U Torino je Marko Pjaca stigao kao velika nada, u Juventusu su od prvog dana ozbiljno računali na njega, no 'stara dama' na kraju ipak nije dočekala njegovu igračku eksploziju.

Dvije teške ozljede ligamenata koljena, dvije operacije koje su Pjacu s terena izbacile na više od dvije godine. I ostavile neizbrisiv trag. Na žalost... Izgubio je Pjaca dvije godine karijere, ali i života, a sad je jasno da nakon svega nikako nije uspio pronaći staru formu. Ispao je i iz reprezentacije, posljednju utakmicu za 'vatrene' odigrao je još tamo krajem 2018. godine.

Juventus ga je u međuvremenu slao na posudbe, redali su se Schalke, Fiorentina, Anderlecht, Genoa, Torino i kao posljednji Empoli. Pričalo se da će ga otkupiti Torino, ali na kraju su 'bikovi' odustali, a početkom ove sezone Pjaca se kockao. Imao je otvorenu mogućnost da se priključi Dinamu i na Maksimiru pokuša oživjeti karijeru.

No, dogovor 'modrih' i Juventusa negdje je 'zapeo', a Pjaca je kao prekobrojan u redovima 'stare dame' na brzinu morao odlučiti što i kako dalje. Pa je izbor u posljednjim trenucima prijelaznog roka pao na slabašni Empoli. Momčad iz donjeg doma Serie A, u kojoj se Pjaca ponadao punoj minutaži.

Na kraju nije dobio ništa, ove jeseni sakupio je samo sedam nastupa, tek 352 minute u Serie A, od toga je šest utakmica startao, no svaki put je zamijenjen. Učinak? Bez golova. Bez asistencija. Čak i bez kartona...

Stoga niti ne čude napisi iz talijanskih medija prema kojem je Empoli spreman raskinuti ugovor o posudbi. S pravom su od Pjace očekivali više, a nisu dobili baš ništa, jednostavno nisu zadovoljni pa će ga 'vratiti' Juventusu.

No, Juve ga ionako ne želi i svi u Torinu jedva čekaju da mu istekne ugovor koji ga sa 'starom damom' veže do lipnja 2024. godine. Jasno je svima u Torinu da je nemoguće prodati ga ako ne proigra.

Navodno bi ga do kraja sezone u svojom redovima željela Sampdorija, no ponovno se 'zakotrljala' i priča o mogućem povratku na Maksimir. Problem? To što bi Dinamo prvo morao prodati nekoga kako bi se na krilnim pozicijama ili ofenzivnom dijelu veznoga reda otvorilo mjesto za Pjacu.

A do tada je, još uvijek najskuplji igrač Dinama u povijesti, 'na ledu'. Realnost je takva da je Marko Pjaca i dalje bliže odlasku na novu posudbu u neku od ispodprosječnih momčadi Serie A, nego povratku na Maksimir. Šteta, kako za Marka Pjacu, tako i za Dinamo, hrvatsku reprezentaciju, Juventus... Jer svi su na gubitku...