kapetan 'kauboja'

Domagoj Duvnjak uoči Svjetskog rukometnog prvenstva upozorava: Nismo u krugu favorita, ali...

29.12.2022 u 10:00

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se na prvom dijelu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu (od 11. do 23. siječnja), a danas (četvrtak, 29. prosinca, 20.15 sati, RTL) 'kauboji' u Puli igraju prvu od dvije pripremne utakmice s Italijom

Početak godine tradicionalno je rezerviran za rukomet, pa nas tako i na startu 2023. čeka veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

Hrvatski su se rukometaši okupili na prvom dijelu priprema u sklopu kojih će odigrati dvije utakmice s Talijanima. Prva je na rasporedu danas (četvrtak, 29. prosinca, 20.15 sati, RTL), a uoči novih izazova oglasio se i kapetan 'kauboja Domagoj Duvnjak.

Jedan od naših najiskusnijih rukometaša ponovno će imati ulogu vođe, kako na terenu, tako i izvan njega. Domagoj Duvnjak godinama je 'duša i tijelo' ove reprezentacije s kojom je prošao sve najbolje trenutke, ali i one malo manje dobre.

'Domagoj Duvnjak nije hrvatska reprezentacija, svaki igrač je dragocjen, mi moramo biti momčad i to je ono što dobiva momčad. Naravno da sam spreman za ovo Svjetsko prvenstvo, mi smo gladni uspjeha definitivno nakon dva prvenstva gdje smo bili malo lošiji i bilo bi lijepo da se vratimo u borbu za medalje', kazao je Duvnjak u razgovoru za RTL Danas.

Hrvatska je na SP-u u skupini s Egiptom, Marokom i SAD-om, a prvu utakmicu igramo s neugodnim Egipćanima.

'Ta utakmica je za nas finale. S pobjedom ili porazom već tad ćemo znati gdje se nalazimo. Nadam se da će biti pobjeda, a s tom pobjedom bi nam se otvorila vrata četvrtfinala', najavljuje Duvnjak i dodaje:

'Mislim da nismo tu u krugu favorita, barem što se tiče tog prvog razreda rukometa, ali možemo biti jako opasni, iskočiti...'

Velika inspiracija našim 'kaubojima' definitivno mogu biti 'vatreni' koji su na SP-u stigli do bronce...

'Oni su nam definitivno velika inspiracija, ono što su oni proživljavali i poslije Rusije i sad poslije Katra. Nama će to sigurno biti u glavi, ti dočeci, gdje navijači slave uspjeh, mislim da će nam to biti dodatni motiv', optimistično je zaključio kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak u razgovoru za RTL Danas.