le croatico

Na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi; evo gdje možete gledati sudar Hajduka i Dinama

12.09.2020 u 11:43

Bionic
Reading

Već 4. kolu Hrvatski Telekom Prve lige uživat ćemo u najvećem hrvatskom derbiju, utakmici Hajduka i Dinama (subota, 12. rujna, 19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Nova sezona Hrvatski Telekom Prve lige nije se zapravo ni zahuktala, a već nas čeka veliki derbi. Na Poljudu se večeras od 19.05 sati (Arenasport 3, MAXtv), u 4. kolu domaćeg prvenstva, sastaju Hajduk i Dinamo.

'El Croatico' na samom startu sezone neće imati onaj 'dodatni naboj' jer će se zbog pandemije koronavirusa igrati pred praznim tribinama, ali na terenu će sigurno biti vatreno. U to ne treba sumnjati.

Hajduk ovaj derbi dočekuje s novim trenerom, Hari Vukas naslijedio je Igora Tudora koji je napustio 'bile' i krenuo put Juventusa gdje ga je Andrea Pirlo 'instalirao' za svog pomoćnika. Neki će reći kako je to u stvari i najbolja stvar koja se dogodila Hajduku jer Tudor se baš i nije proslavio na klupi 'bilih'.

'Nikad ne govorim o taktici, niti o početnoj postavi. Dobro smo analizirali Dinamo i imamo ideju kako se suprotstaviti. Nažalost igra se bez navijača, ali derbi je uvijek derbi. Moja obveza kao trenera Hajduka je da uvijek pripremim ekipu na najbolji mogući način i pripremit ćemo se na najbolji način kako bi pobijedili u ovoj utakmici', izjavio je Vukas uoči derbija i dodao:

'Svi reprezentativci vratili su se živi i zdravi, a igrači koji su ostali u Splitu odradili su dobar posao, pokazali su volju i moram ih pohvaliti. Nedostaju nam ozlijeđeni Teklić i Simić, te Jairo zbog crvenog kartona.'

  • +14
Osijek - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Posljednji međusobni dvoboj dobio je Hajduk, slavili su 'bili' na Maksimiru 3:2, no problem je u tome što od 2016. godine Hajduk na Poljudu protiv Dinama ima samo dvije pobjede uz četiri poraza i tri remija!

Dinamo na Poljud stiže ohrabren startnim pobjedama protiv Osijeka, Istre i Lokomotive, 'modri' su u prva tri kola Hrvatski Telekom Prve lige zabili 11 golova i primili samo jedan. No, trener Zoran Mamić mora kalkulirati jer čekaju ga i kvalifikacije za Ligu prvaka, a nisu svi nogometaši Dinama baš u sjajnoj formi.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

'Bitno je da su nam se svi igrači vratili zdravi iz reprezentacije. Neki su dobili sitne udarce, ali nije to ništa što bi ih poremetilo i izbacilo iz konkurencije za utakmicu protiv Hajduka. Dakle, brojčano smo dobro popunjeni', kazao Zoran Mamić i nastavio:

'Objektivno, nismo imali vremena za posebno uigravanje za utakmicu s obzirom na to da su nam se zadnji igrači vratili tek u četvrtak i da smo u petak imali jedini zajednički trening koji je dan prije utakmice ionako više emotivnog karaktera. Nije, dakle, bilo velike mogućnosti za pripremu, ali dobro, to je sastavni dio našega posla. Znamo što nas čeka, znamo kakav je suparnik, koje su mu kvalitete. Pokušavamo mu naći mane i to iskoristiti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i upisati dobar rezultat.'

  • +23
Dinamo - Osijek, 3. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Spomenimo kako je prema Transfermarktu momčad Dinama čak četiri puta skuplja od Hajduka. Procjena je kako Dinamo vrijedi nešto više od 80 milijuna eura, dok Hajduk vrijedi oko 21 milijun eura. No, na terenu ne igra novac već nogometaši. I tu je veliki problem za Mamića jer Bruno Petković nije potpuno spreman, prvi strijelac Dinama mogao bi prema nekim najavama derbi započeti na klupi za pričuve, a njegovo bi mjesto u vrhu napada zauzeo iskusni Mario Gavranović. Na drugoj strani terena Mamić ne bi smio imati problema, golman Dominik Livaković u sjajnoj je formi, pokazao je to i na golu reprezentacije iako je protiv Portugala i Francuske primio čak osam golova. No, bio je najbolji naš pojedinac i sigurno je kako će biti jedna od najčvršćih karika 'modre' momčadi večeras na Poljudu. Praznom Poljudu...

Hrvatska 1. liga

Osijek-Rijeka17:00
Hajduk-Dinamo Zagreb19:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb33009
2.Gorica33009
3.Hajduk32107
4.Rijeka32016
5.Varaždin31114
6.Lokomotiva31114
7.Slaven Belupo40313
8.Šibenik40131
9.Osijek30121
10.Istra 196130030

Sljedeće utakmice

13.9.Istra 1961-Varaždin
13.9.Lokomotiva-Gorica
18.9.Šibenik-Lokomotiva
19.9.Gorica-Istra 1961
19.9.Dinamo Zagreb-Slaven Belupo