HT Prva liga

Trener Hajduka Hari Vukas najavio derbi s Dinamom i otkrio na čemu su 'bijeli' posebno radili, te čemu će težiti njegova ekipa

11.09.2020 u 21:57

Bionic
Reading

Trener Hajduka Hari Vukas u petak je, uoči derbija protiv Dinama (subota, 19.05, Arenasport 3, MAXtv), istaknuo da su dobro analizirali protivnika te da znaju kako se suprotstaviti

Trener Hajduka Hari Vukas u petak je, uoči derbija protiv Dinama, istaknuo da su dobro analizirali protivnika te da znaju kako se suprotstaviti.

'Nikad ne govorim o taktici, niti o početnoj postavi. Dobro smo analizirali Dinamo i imamo ideju kako se suprotstaviti. Nažalost igra se bez navijača, ali derbi je uvijek derbi. Moja obveza kao trenera Hajduka je da uvijek pripremim ekipu na najbolji mogući način i pripremit ćemo se na najbolji način kako bi pobijedili u ovoj utakmici', izjavio je Vukas na video konferenciji za novinare.

Derbi Hajduka i Dinama na rasporedu je u subotu na Poljudu u 19.05 sati (Arenasport 3, MAXtv).

'Svi reprezentativci vratili su se živi i zdravi, a igrači koji su ostali u Splitu odradili su dobar posao, pokazali su volju i moram ih pohvaliti. Nedostaju nam ozlijeđeni Teklić i Simić, te Jairo zbog crvenog kartona', dodao je Vukas.

Nakon derbija protiv Dinama nogometaše Hajduka u četvrtak u 2. pretkolu Europske lige u Skoplju očekuje susret protiv Renove.

'To nije nikakvo opterećenje, imamo dovoljno vremena da se poslije Dinama spremimo za Renovu. Trenutno smo koncentrirani samo na Dinamo', kazao je Vukas.

U posljednjim susretima prekidi su bili veliki problem za Hajduk.

'Što se tog segmenta igre tiče, radili smo neke stvari i uvjeren sam da će one donijeti pozitivu. I u budućnosti ćemo više pažnje pokloniti prekidima', rekao je Vukas, te je objasnio kako bi Hajduk trebao igrati ove sezone:

'U stvaranju igre treba se voditi karakteristikama igrača koje imate. Osnovno je da to bude napadačka igra, ali ne možete cijelu utakmicu napadati, niti igrati presing. Tijekom utakmice momčad mora biti u stanju mijenjati ritam igre, ali to ne znači igrati na refule. Kad kažem mijenjati ritam igre to znači da će igrači morati osjetiti kada igrati brzo i u nekoliko poteza doći do gola, a kada smiriti situaciju posjedom lopte.'

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić na SP u Rusiji koristio je usluge škotskog video analitičara Marca Rochona, a nedavno je u Hajdukov stožer došao Chris Docherty, također video analitičar iz Škotske.

'Došao prije nekoliko dana. Riječ je o profesionalcu koji radio u svim škotskim reprezentacijama. Razgovarali smo već i ranije, imali neke testove u doba dok je Tudor bio trener. Cilj je da video analizom poboljšamo igru momčadi, ali i igru svakog igrača. O tome hoćemo li ga koristiti tijekom utakmica, to još nismo definirali, ali i to je jedna od opcija', izjavio je Vukas.

Nakon tri kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo je na vrhu ljestvice s 9 bodova, koliko ima i Gorica, dok je Hajduk treći s dva boda manje. Hajduk bi pobjedom mogao preuzeti prvo mjesto.

'O tome nisam uopće razmišljao', napomenuo je Vukas.

Pogledajte još jednom najbolje golove 3. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.