U NEDJELJU PROTIV ĐOKOVIĆA

Murray jedva slomio Raonica i izborio veliko finale

29.01.2016 u 14:32

Bionic
Reading

Britanac Andy Murray preokretom je došao do svog petog finala na Australian Openu pobijedivši u petak u polufinalu Kanađanina Miloša Raonića s 4-6, 7-5, 6-7 (4), 6-4, 6-2 te će u nedjelju protiv Novaka Đokovića, u reprizi prošlogodišnjeg finala, pokušati doći do svog prvog trijumfa u Melbourne Parku.

Raonić je uspio slomiti Murrayjev servis u prvom gemu meča, a nakon osvajanja tie-breaka trećeg seta, još ga je samo jedan set dijelio od prvog finala na Grand Slam turnirima, dostignuća koje prije njega u pojedinačnoj konkurenciji nije ostvario nijedan kanadski tenisač. No, Raonić i Kanađani ostali su na čekanju zahvaljujući nesalomljivom borbenom duhu Andyja Murrayja.

Osim u prvom gemu meča, Murray nije suparniku dopustio više nijedan break. Drugi tenisač svijeta je do prvog breaka u meču stigao u 12. gemu drugog seta, što mu je donijelo izjednačenje u setovima na 1-1. Na drugi break čekao je do sedmog gema četvrtog seta. Kad se obranio od Raonićevih prijetnji spašavajući break-lopte u osmom i desetom gemu te izjednačio stanje u setovima na 2-2, do izražaja je došla njegova kvaliteta. Još je dvaput slomio Raonićev servis, odjurio do prednosti 4-0 u odlučujućem setu i nakon četiri sata i dvije minute borbe izborio svoje peto finale u posljednjih sedam nastupa u Melbourne Parku.

Raonić je meč završio s velikom prednošću u izravnim poenima (72-38), ali je napravio i nebrojeno više neforsiranih pogrešaka (78-28) koje su ga odvele u pogrešnom smjeru, baš kao i ozljeda ruke u četvrtom setu, zbog koje nije mogao servirati onako efikasno kako je to do tada činio.

Murray će u nedjelju (9.30 sati) igrati u svom devetom finalu na Grand Slam turnirima i boriti se za svoj treći naslov, nakon trijumfa na US Openu 2012. i u Wimbledonu 2013. godine. Novak Đoković će tražiti put prema šestom naslovu na Australian Openu i 11. Grand Slam trofeju. U međusobnim dvobojima Đoković ima prednost 21-9 ukupno te 6-2 u dvobojima na Grand Slam turnirima. Murray je tri od četiri finala na Australian Openu izgubio od Đokovića, ali je i dosadašnja dva Grand Slam trofeja osvojio kad mu je suparnik bio srbijanski tenisač.

Tenisači - polufinale:

Andy Murray (VB/2) - Miloš Raonić (Kan/13) 4-6, 7-5, 6-7 (4), 6-4, 6-2