NOVA VLADARICA LONDONA

Muguruza na brutalan način srušila snove Venus Williams u Wimbledonu!

15.07.2017 u 16:30

Bionic
Reading

Španjolka Garbine Muguruza na impresivan je način osvojila Wimbledon ove subote po prvi put karijeri, pobjedivši u finalu Venus Williams rezultatom 7:5, 6:0

Talentirana 23-godišnja tenisačica zablistala je prošle godine titulom u Roland Garrosu, a sada je opet došla na svoje, nakon impresiovnog nastupa u posljednja dva tjedna u Wimbledonu.

  • +3
Garbine Muguruza osvojila Wimbledon Izvor: Reuters / Autor: TONY O'BRIEN

Muguruza je u polufinalu pomela s terena Ribarikovu, a ništa nije bolje prošla ni velika Venus Williams koja na titulu na jednom Grand Slam turniru čeka punih devet godina, no nije se uspjela sa 37 napunjenih godina vratiti na tron u Wimbledonu.

Španjolka je peterostruku osvajačicu londonskog Grand Slam turnira slomila u tijesnom prvom setu kojeg je dobila 7-5, dok je u drugom Williams pala, nije više osvojila niti jednu igru i sve je bilo brzo gotovo.

Bio je to peti međusobni okršaj ove dvije tenisačice i tek druga pobjeda Muguruze koja je pokazala da je prava u velikim mečevima i ima se pravo nadati prvom mjestu na WTA ljestvici do kraja sezone, dok je za Venus ovo bilo drugo izgubljeno finale Grand Slam turnira ove godine i možda baš US Open bude treća sreća...

Wimbledon, finale:

Muguruza – V. Williams 7:5, 6:0