INTERES HRVATSKOG BOKSA

Mučnu situaciju oko Filipa Hrgovića i Olimpijskih igara razriješio je Zlatko Mateša; sada je sve jasno

11.09.2019 u 21:57

Bionic
Reading

Filip Hrgović želi predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju i pokušati ostvariti svoj san – osvojiti zlato. No zakomplicirala se situacija oko toga na koji način bi najbolji hrvatski boksač trebao doći do nove prilike

Nakon osvajanja olimpijske bronce, Hrgović je otišao u profesionalce i ostvario devet pobjeda u isto toliko nastupa. Njegova želja je i dalje olimpijsko zlato, nova prilika je u Tokiju 2020., ali ne ide sve po planu.

Izbornik boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj ima drukčiju ideju. Ako Hrgović želi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, prvo će morati na Prvenstvo Hrvatske, izborne sparinge i međunarodne turnire zbog kojih bi na osam mjeseci trebao prekinuti profesionalnu karijeru.

Tome se usprotivio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša...

'Interesi Hrvatske i hrvatskog boksa su iznad bilo kojih pojedinačnih interesa. Po našem programu je on olimpijski kandidat i nedvojbeno jedan najbolji boksač kojeg mi trenutno imamo. Ni Luka Modrić ne mora odigrati četiri utakmice u podsaveznoj ligi da bi nastupao za reprezentaciju. Uz veliko poštovanje prema gospodinu Pijetraju kojeg ja stvarno cijenim kao možda i vrhunskog našeg boksačkog trenera to neće biti tako i ne mora biti tako. U krajnjoj liniji Olimpijski odbor bilo koje zemlje utvrđuje konačnu listu kandidata za Olimpijske igre', jasno je rekao Zlatko Mateša za RTL i tako sigurno razriješio ovu čudnu situaciju.

  • +5
Hrvatski boksač Filip Hrgović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I direktor boksačke reprezentacije Željko Mavrović na strani je Mateše i Hrgovića...

'Leonardo Pijetraj rekao bih ima jedan zadatak odabrati najbolje. Ovdje je odabir jednostavan i svi znamo tko je to.'

Inače, prije tri godine s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Hrgović se vratio s broncom oko vrata i Leonardom Pijetrajem, svojim tadašnjim trenerom. Nekoliko mjeseci kasnije razišli su se u svađi.

Zbog boksačkog rata Izvršni odbor boksačkog saveza u srijedu je održao hitnu telefonsku sjednicu, a predsjednik saveza u ponedjeljak zakazao sastanak s Hrvatskim olimpijskim odborom.

'Žao mi je što pojedinci istupaju na štetu Hrvatskog boksačkog saveza što škodi hrvatskom boksu. Osobito što iza svega stoji međusobni sukob Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića koji su deset godina usko surađivali. Tužan sam što se njihov sukob prelio na naš Savez i na sve hrvatske građane', priopćenje je Bone Bošnjaka, predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

U kratkom razgovoru za RTL izbornik Pijetraj sa Svjetskog boksačkog prvenstva u Rusiji poručio je da će sve rješavati nakon povratka u Zagreb.