LOKALNI DERBI

Može li opuštena Rijeka dodatno zagorčati život Istri?

26.04.2015 u 10:34

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 30. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) nogometaši Rijeke u lokalnom derbiju dočekuju Istru. Domaćima bodovi ne znače mnogo, ali rado će Istrane gurnuti u još težu poziciju na ljestvici

Rijeka ove sezone neće obraniti trofej u Kupu. Zapeli su u polufinalu, jači je bio Dinamo. Doduše, zabili su Riječani u pred kraj uzvrata gol s kojim bi ušli u finale, no sudac je to poništio. Žalili su se na to prilično žestoko, no osim dva crvena kartona koja su dobili igrači s klupe nekog efekta i nije bilo.

Time je sezona za domaće praktički gotova, ostatak moraju samo odraditi. Naime, s drugog mjesta ne mogu ni gore ni dolje, pa će najveći zadatak treneru Keku biti održati naboj i motivaciju kod igrača. Već će danas biti prava prilika vidjeti je li u tome uspio.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Mi ćemo trkom i agresijom pokušati slomiti Istru koja je kvalitetna kao momčad i koja ima individualnu kvalitetu što su na zadnjim utakmicama pokazali rezultatom i igrom. Ipak, mi imamo svoje ciljeve, ova utakmica je derbi i moramo preuzeti na sebe odgovornost te se tako ponašati', rekao je Matjaž Kek čija momčad pobjedom ima priliku i matematički osigurati titulu viceprvaka.

'Naš je cilj osigurati drugo mjesto i do kraja prvenstva skupiti što više bodova, ali i provjeriti kroz prvenstvo neke dvojbe. Kao trener tražit ću od igrača neke informacije, a igrat će samo najspremniji odnosno oni koji najviše mogu pružiti u određenom trenutku', dodao je.

Zbog crvenih kartona za momčad ne konkuriraju Vešović, Leovac i Jugović, dok je upitan nastup Anasa Sharbinija koji je osjetio tetivu odnosno Hristova koji još nije potpuno spreman nakon ozljede mišića. Močinić je nakon utakmice p završio je na šivanju glave ali njegov nastup nije upitan. Dobra vijest je što je kaznu zbog tri žuta kartona odradio Filip Bradarić koji ponovo konkurira za momčad.

Sastav nije u u potpunosti poznat, no nameće se Bertoša kao logično rješenje na lijevom boku, te Alex kao povratnik na travnjak od prve minute. Balaj će biti centralna figura u napadu, a sustav bi trebao ostati klasičnih 4-2-3-1.

Istra je s nekoliko pozitivnih rezultata oživjela svoje nade za ostanak u ligi. Na njihovu nesreću marljivi u skupljanju bodova su bili i konkurenti, pa se nisu uspjeli osjetno odvojiti od dna. Danas im neće biti lako, no trener Pamić vjeruje da mogu do pozitivnog rezultata:

'Sve naše utakmice na Kantridi bile rezultatski na "knap". Rijeka dominira, to je istina, sve je na njihovoj strani, ali mi tamo uvijek igramo dobro. Vodili smo na prošlom gostovanju, imali potom prilike da ih dotučemo koje nismo iskoristili i na kraju je individualna kvaliteta prevagnula na njihovu stranu Nadam se da su moji igrači iz te utakmice nešto naučili', rekao je Pamić.

U namjeri da se prvo obrani, pa zatim zaprijeti iz protunapada će mu smetati ozljede dvojice važnih igrača. Naime, dva brza igrača Jo i Franjić su ozlijeđena. Prvi neće igrati sigurno, za drugog su šanse minimalne. Vjerojatno Pamić zbog toga neće mijenjati formaciju, no Špehar i Matoš koji bi ih trebali zamijeniti su sasvim drugačiji tip igrača.