neočekivani posao

Moćni Napoli iznenada doveo Hrvata, Talijani se pitaju zašto!

21.02.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Hrvoje Milić karijeru će nastaviti u Napulju nakon neuspješne jesenske epizode u Olympiacosu, a dnevnik Corriere dello Sport pokušava objasniti razloge zašto je hrvatski branič iznenada doveden u vodeću momčad Serie A...

Riječ je o 28-godišnjem lijevom beku koji je rođen u Osijeku, a prošao je omladinsku školu Hajduka da bi zatim prešao u švedski Djurgarden. Milić se u Hrvatsku vratio u dresu Istre da bi zatim okušao sreću u ruskom Rostovu i još jednom se vratio u domovinu, 2015. godine kao pojačanje Hajduka.

  • +2
Napoli - RB Salzburg, šesnaestina finala EL, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prodan je sljedeće sezone u Fiorentinu, ali tamo se nije naigrao pa je ovog ljeta prešao u Olympiacos, no još manje je korišten pa je ugovor s grčkim prvakom raskinut i ove zime bio je slobodan igrač.

Na iznenađenje talijanske javnosti odlučio ga je u svoje redove dovesti moćni Napoli, vodeća momčad Serije A koja uporno bježi Juventusu na vrhu.

Očekivano, takva odluka dovela je do mnogo upita, a dnevnik Corriere dello Sport objašnjava zašto je klub iz Napulja odlučio dovesti Hrvata koji se nije dokazao na najvišem nogometnom nivou i zapravo se već jako dugo traži.

Glavni razlog je ozljeda Ghoulama koji će na Milićevoj poziciji propustiti cijeli proljetni dio sezone, a Mario Rui kao druga opcija sklon je kartonima i trener Sarri drugih pravih alternativa nema. Napoliju treba netko tko će zakrpati rupu nastalu na lijevoj strani, a Milić koji je jedini bio na raspolaganju s obzirom na završetak zimskog prijelaznog roka to je iskoristio i dobio priliku koja bi mu mogla probuditi karijeru...