pravi je poliglot

Mnogima je ovaj detalj promakao, no Modrić je sve oduševio pobjedničkim govorom

25.09.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Luka Modrić je u ponedjeljak navečer u Londonu prekinuo desetljeće dominacije Lea Messija i Cristiana Ronalda. Kapetan hrvatske reprezentacije proglašen je najboljim nogometašem u prošloj sezoni, a posebno inspirativan bio je njegov govor...

Nakon što je Fifinu nagradu primio iz ruku predsjednika Giannija Infantina, Luka Modrić stao je za govornicu. Red je da se pobjednik, a ovaj je najbolji nogometaš na cijelome svijetu, obrati javnosti. Svi su očekivali klasičnu bezličnu govoranciju sa zahvalama, ali kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak madridskog Reala sve je iznenadio. Pozitivno!

Njegov je govor bio inspirativan, jasno, bila je tu i hrpa zahvala, ali red je da se spomenu svi koji su sudjelovali u dosadašnjem životnom i igračkom putu Luke Modrića. Odradio je sjajno svoj govor, ali mnogima je promakao jedan detalj. Da, Luka Modrić je i poliglot - govorio je na engleskom, španjolskom i, na sveopće oduševljenje, hrvatskom!

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

Započeo je s engleskim, koji je stigao izbrusiti od 2008. do 2012. godine, jer te je četiri sezone proveo u londonskom Tottenhamu. I odradio je sjajno taj dio.

Potom se bez ikakvih problema prebacio na španjolski, pa ipak je u ovom trenutku najvažniji igrač Reala, u kojemu je od 2012. godine. Šest godina u španjolskoj prijestolnici dovoljno je da tečno progovori te je iskoristio priliku zahvaliti navijačima na Pirinejskom poluotoku.

>> VIDEO HRT-A POGLEDAJTE OVDJE

Za kraj je odradio i dio govora na hrvatskom.

'Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku, imali smo prekrasno ljeto, hvala vam na iskrenoj podršci i šaljem vam iskrene pozdrave', završio je najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić na hrvatskom.

>> VIDEO HRT-A POGLEDAJTE OVDJE