CNN, BBC, NY TIMES…

Svjetski mediji dive se Luki Modriću; katalonski Sport svojom bahatom naslovnicom sve razljutio

25.09.2018 u 09:01

Bionic
Reading

Nakon što je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen najboljim igračem svijeta u protekloj sezoni u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) o toj temi raspisali su se i svjetski mediji

Luka Modrić Fifinom nagradom The Best na najljepši mogući način zaokružio je fantastičnu 2018. godinu. Prvo je s Real Madridom osvojio četvrtu titulu prvaka Europe u posljednjih pet godina, nakon toga je u dresu hrvatske vrste osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu (proglašen je i najboljim igračem SP-a!), da bi godinu zaokružio s dva vrijedna individualna priznanja, proglašen je najboljim igračem svijeta i Europe.

>> Pogledajte rijetku snimku dječaka Luke Modrića iz dokumentarca BBC-ja o velebitskim vukovima

'Velika je čast i predivan trenutak stajati ovdje s ovim trofejem. Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bih postao ovo što jesam', kazao je kratko Modrić te je između ostalog zahvalio i legendarnom kapetanu generacije '98. Zvonimiru Bobanu.

>> Svijet se poklonio malenom plavokosom dječaku; od velebitskog krša i prognaničke kalvarije do besmrtnosti

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

Podatak kako je Luka Modrić nakon deset godina dominacije skinuo s trona Ronalda i Messija ipak je sam po sebi poseban. Luka je svojim individualnim postignućima ušao među besmrtnike, a vijest kako je Hrvat najbolji prenijeli su svi najveći svjetski mediji.

Naravno, neki su otišli korak dalje i sarkastičnim naslovnicama pokušali su omalovažiti ovaj uspjeh. Tako je primjerice katalonski Sport na naslovnici postavio fotografiju Modrića uz natpis:

'Najbolji je Messi... i točka'.

Svojom bahatom naslovnicom i sarkazmom, kojim veličaju zvijezdu Barcelone Messija, sve su razljutili.

Relevantni svjetski mediji BBC, CNN, Guardian i ostali posvetili su Modriću puno mjesta jer ipak je to priča dana i tjedna.

'Bila je ovo sezona karijere Luke Modrića u kojoj je osvojio treću Ligu prvaka u nizu, a nakon toga je Hrvatsku vodio do finala Svjetskog prvenstva', prenosi BBC.

Zanimljiv članak objavio je u Modrićevu fotografiju engleski Independent:

'Više nisu važna samo imena. Ronaldo i Messi bili su najbolji na svijetu, ali se ponekad činilo kako osvajaju nagrade samo zbog onoga što zaista jesu. To se ne može reći za Modrića. On je jako cijenjen, ali nije glamurozan.'

U Španjolskoj, u kojoj Modrić kao igrač Reala ima status zvijezde, među najoriginalnijima je naslovnica sportskog dnevnika Marca koji je naslovom 'Bijelo zlato' sve rekao, uz naglasak na podatak kako se Ronaldo i Messi nisu pojavili na svečanosti.

Francuski Le Figaro uz naslov 'Modrić je izabran za najboljeg u izboru FIFA-e čekajući Zlatnu loptu?' najavljuje još jednu nagradu kojom bi Hrvat zatvorio savršen krug.

Španjolski As također se uz naslov 'Modrić je najbolji' te nekoliko emotivnih izjava iz govora 'kako se napornim radom mogu ispuniti svi snovi' divi našem nogometašu.

New York Times članak o Modriću otvorio je naslovom:

'Pomaknite se, Ronaldo i Messi. Luka Modrić je Fifin nogometaš godine!'

Telegraph piše 'kako je Modrić u protekloj sezoni bio iznimno dobar te dodaje da je on proglašen i najboljim europskim nogometašem kao i najboljim igračem SP-a u Rusiji.'

Američki ESPN primjerice ovu Modrićevu nagradu objašnjava 'sjajnom sezonom koja je iza hrvatskog kapetana.'

Njemački Bild piše između ostalog kako je 'sramežljivi dječak iz prekrasnog grada Zadra sazrio u Dinamu, a onda za 21 milijun eura prešao u engleski Tottenham. U Engleskoj je dirigirao obranom Spursa, a zatim ga je Real platio 30 milijuna eura. Uslijedilo je osvajanje četiri Lige prvaka', piše Bild.