Konavljanin u Londonu

Mladi Stijepo Njire pozvan u kamp Arsenala

18.01.2011 u 17:05

Bionic
Reading

Desni vezni igrač NK Konavljanina Stijepo Njire spakirao je prtljagu i odletio prema Londonu - na putovanje koje bi ga moglo dovesti do zvijezda. Naime, on je jedan od stotinu igrača iz cijeloga svijeta koji je izabran da sudjeluje u testiranju u Arsenalovom kampu

Riječ je o projektu Chance, Nikea Hrvatska koji je mladim nogometnim nadama, omogućio jedinstvenu priliku da sudjeluju u testiranju u Arsenalovu kampu. Između sto mladih nogometaša pristiglih iz cijelog svijeta, nakon intenzivnog petodnevnog testiranja, bit će izabrano najboljih osam. Oni će potpisati jednogodišnji ugovor za članstvo u nogometnoj NIKE akademiji u Londonu, koja počinje na jesen 2011. godine.

Presudne za odabir među sto kandidata bile su njegove igre u amaterskoj reprezentaciji.

'Igrali smo protiv Engleske, Walesa i tu su me vidjeli, mislim, i tako sam i dobio priliku da idem gore', smatra 19-godišnji Njire.

Hrvatska će u Londonu imati samo dva nogometaša, a biti jedan od njih, velika je čast, kaže Stijepo Njire koji ne može ni zamisliti nešto ljepše od posjeta Topnicima.

'Nadam se, kao i svaki igrač, da ću biti među osam najboljih i da ću potpisati taj ugovor, a onda se ostaje u Londonu godinu dana, imaš ugovor s Nike akademijom i radiš s najboljim trenerima i klubovima; ovo je prilika kakvu svaki mladi nogometaš sanja, krećeš se u novim krugovima, više ljudi se zna, više je menadžera i skauta.'

Osim što će loviti šansu života, stotinu igrača iz cijeloga svijeta sudjelovat će i na utakmici Arsenal - Wigan, a proći će i testiranje pod strogom palicom trenera iz Nike akademije, trenera iz engleske nogometne reprezentacije te Arsene Wengera, trenera Arsenala, koji je jedan od glavnih promotora projekta.