BAŠ ŽALOSNO

Mislili ste da su Gerard Pique i Lionel Messi veliki prijatelji? Ovo što sada izlazi u medije, potvrđuje da je istina posve drugačija

13.05.2022 u 19:15

Bionic
Reading

Iako su zajedno prošli sve i svašta, te donijeli toliko radosti i veselja Barceloninim igračima, prijateljstvo Gerarda Piquea i Lionela Messija očito više ne funkcionira. Jer po medijima se počeo izvlačiti 'prljavi veš'

Gerard Pique jedan je od simbola Barcelone. U dresu katalonskog velikana je od 2008. godine te je s klubom osvojio osam naslova španjolskog prvaka, četiri Lige prvaka, sedam Kupova kralja... I dio je čuvene generacije kojoj je na čelu godinama bio Lionel Messi. Sve do ove sezone, kada je preselio u PSG.

I tijekom tih 13 godina zajedničkog igranja za Barcelonu, Gerard Pique i Lionel Messi imali su puno zajedničkih trenutaka, a i privatno su bili vrlo bliski. Situacija se drastično promijenila prošle godine, kada je Argentinac završio dugogodišnju epizodu u Kataloniji i otišao u Pariz i potpisao za PSG.

Španjolski mediji otkrili su nešto više detalja o zahlađenju odnosa dvojice igrača. Jedan od razloga bio je i taj što se Pique posve udaljio iz Messijeva društvenog života. Pique i Shakira izbjegavali su zabave u organizaciji Argentinčeve obitelji.

Drugi razlog bila je navodna Piqueova umiješanost u Messijev odlazak iz kluba.

'Pique je savjetovao Laportu da se odobri Messijev odlazak. Rekao mu je da će, ako Argentinac napusti Barcelonu, problemi kluba s financijskim fair playom uvelike biti riješeni. Messi se osjećao izdanim od strane svog prijatelja', piše El Pais.

Od trenutka kada je ova informacija objavljena, Gerard Pique je više puta bio kritiziran od ljudi bliskih Messiju. Iako je od cijele afere prošlo određeno vrijeme, tu se nije stalo. Sada je stopera Barcelone izvrijeđao jedan od kućnih prijatelja Lionela Messija.

'Toliko si lažan i užasan, da ne samo da nisi plakao, nego si Joanu Laporti rekao da ako želi da sastaviti pobjedničku momčad, neka proda Messija. Onog istog Lionela Messija koji te je spasio iz Zaragoze kada te nitko nije želio jer si bio zloban, zavidan i loš suigrač'.