pripreme za ep

Mirko Alilović napokon otkrio zašto se na neko vrijeme povukao iz reprezentacije

24.06.2017 u 14:38

Bionic
Reading

Rukometaši su doznali protivnike u skupini EP-a koji se u siječnju 2018. igra u Hrvatskoj. U Splitu će, u skupini A igrati protiv Srbije, Švedske i Islanda. Svoje viđenje dao je i povratnik u reprezentaciju, golman Mirko Alilović

Vratio se Mirko kad je najpotrebnije, no trebat će prvo izboriti mjesto na golu reprezentacije jer tu su još i Filip Ivić, Ivan Stevanović i Ivan Pešić. Kako god bilo, lijepo ga je vidjeti nakon poduže reprezentativne stanke... Zašto je uopće otišao?

'Iskreno, nikada nisam otišao iz reprezentacije zbog rukometnih stvari, no o tome više nema potrebe pričati', kazao je naš golman i nastavio:

'Drago mi je da me Lino pozvao i da sam tu s momcima. Bio sam tu i 2009. godine na SP-u u Hrvatskoj, pritisak je velik. No, uvijek je tako... Sad imamo puno mladih igrača koje treba na to pripremiti, jer znamo svi da smo nacija koja ne priznaje ništa drugo osim zlata. Europsko prvenstvo je nikad jače, imamo osam momčadi koje, ako uzmu medalju, ne bi bile nikakvo iznenađenje.'

>> Červarova poruka koja će oduševiti sve hrvatske navijače

No, od uloge favorita ne smijemo bježati...

'Nikako, Prednost je na našoj strani, favoriti smo u grupi i stvarno nema razloga bježati od toga', rekao je Mirko Alilović i otkrio kako je ponovno raditi s Linom Červarom:

'Lino je preuzeo kormilo reprezentacije, on je zadužen za stil igre i način igranja. Lino sigurno već ima više ideja, on je sve ove utakmice već odigrao u glavi. Na nama je da se dobro spremimo, ne samo fizički nego i u glavama.'

>> Panika u Srbiji: Znamo što nas čeka u Splitu...

Hrvatska reprezentacije prvi će krug EP-a po skupinama igrati u Splitu, a protivnici su nam Srbija, Švedska i Island. Rukometaši će biti pod velikim pritiskom, očekivanja su velika kao i uvijek.

>> Hrvatskim rukometašima teška skupina: sa Švedskom, Islandom i Srbijom

'Svi mi u klubovima radimo pod pritiskom, riječ je o velikom novcu, ali ovdje je u pitanju igranje za svoju državu, zemlju u kojoj se traži samo prvo mjesto. Mislim da će nam to biti dovoljan pritisak', zaključio je Mirko Alilović.