DERBI SERIE A

Milan srušio Juve iz kontroverznog penala

26.11.2012 u 07:44

Bionic
Reading

U derbiju 14. kola prve talijanske nogometne lige Milan je pogotkom Robinha, iz blago rečeno kontroverzno dosuđenog jedanaesterca, slavio protiv Juventusa s minimalnih 1:0

Milan je u utakmicu ušao s 13. mjesta i čak 17 bodova manje u odnosu na vodeći Juventus (32-15), no pokazao je u 90 minuta da mu je mjesto među četiri, pet vodećih momčadi Serie A, unatoč činjenici da je slavio iz kontroverznog jedanaesterca.

Čak i prije početka utakmice Milan je krenuo 's minusom' s obzirom da se na zagrijavanju ozlijedio Christian Abbiati, pa je među vratnice morao stati rezervni vratar Marco Amelia. To se u konačnici pokazala kao dobra stvar, s obzirom da je obranio nekoliko neugodnih udaraca igrača Juventusa.

Ključni trenutak cijelog susreta dogodio se u 30. minuti kada je udarac glavom Antonija Nocerina 'rukom' blokirao Mauricio Isla. Ponovljena snimka pokazala je da je lopta Islu pogodila u područje rebara, blizu ruke, ali ponajbolji sudac Italije Nicola Rizzoli pokazao je na bijelu točku.

Brazilac Robinho tukao je snažno u donji desni kut Gianluigija Buffona, koji je pogodio stranu, dirao loptu, ali je ona ipak bila prejaka i završila u mreži za 1:0. Bio je to prvi pogodak Robinha ove sezone, a posljednji je postigao u svibnju, također s bijele točke.

Promjene rezultata do kraja susreta više nije bilo, a Milan je u posljednjih 15-ak minuta odradio sjajan posao u obrani, unatoč velikom naletu nogometaša 'stare dame'.

Recimo i da je uspjeh Milana s tribina pratio legenda kluba - Marco van Basten.

Milan je pobjedom skočio na čak deveto mjesto prvenstvene ljestvice s 18 osvojenih bodova na kontu. Ujedno je prekinuo Juventusov niz od 25 utakmica bez gostujućeg poraza u Seriji A.

Ovakvim rezultatom Inter ima priliku u Parmi smanjiti zaostatak za Juventusom na svega jedan bod, a Napoli na gostovanju kod Cagliarija u ponedjeljak na dva.