GRADONAČELNIK ZA HNTV

Milan Bandić dao prijedlog državi za 'rak ranu' hrvatskog nogometa te se osvrnuo na Uefinu prijetnju Dinamu

11.09.2018 u 08:11

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dao je intervju za Hrvatsku nogometnu televiziju (HNTV) u kojem je govorio o izgradnji nacionalnog stadiona, a bilo je riječi i o maksimirskom zdanju na kojem svoje utakmice igra Dinamo

Hrvatska nema stadion dostojan hrvatske nacionalne reprezentacije. Neadekvatna arena 'rak rana' je hrvatskog nogometa, a sve prijašnje ideje o izgradnji su propale. U prošlosti smo se naslušali brojnih obećanja, posebno od prvog čovjeka Zagreba Milana Bandića, a uspjehom nacionalne vrste na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kada je osvojeno srebro, opet su krenule priče.

'Grad Zagreb ulaže 200 tisuća kvadrata vlastitog zemljišta i uložit će pola cijene koliko bude koštao taj stadion. Pozvao sam vladu, resorno ministarstvo i premijera Hrvatske da sjednemo i to dogovorimo. Što se grada i mene osobno tiče, odluka je donesena jer nacionalni stadion treba gradu Zagrebu. No da budem još skromniji, neka se bilo tko javi tko može ponuditi te zagrebačke uvjete i mi ćemo zapljeskati. Ja ne pretendiram da taj nacionalni stadion po svaku cijenu bude u Zagrebu. Ali ako netko ima te uvjete koje Zagreb nudi, neka se napravi tamo gdje se to nudi', govorio je Bandić uredniku HNTV Ivici Blažičku.

  • +10
Navijači na Maksimiru, Hrvatska - Grčka, 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Stadion će biti prije svega nacionalni, ali nećemo ga raditi za tri ili pet utakmica godišnje. Taj će stadion koristiti oni koji s njime budu upravljali na racionalan i optimalan način. Ali nećemo vrtiti zeca dok je u šumi. Treba ga staviti na ražanj pa onda vrtiti, a zec je još u šumi. Na tom stadionu igrat će svatko tko će moći ishoditi uvjete i platiti. Ništa neće biti džabe, na tržištu nema džabe', dodao je prvi čovjek hrvatske metropole.

Bilo je riječi i o Maksimiru koji sve teže dobiva zeleno svjetlo od Uefe za igranje europskih utakmica. Naime, delegat utakmice Dinamo - Young Boys (1:2) u uzvratu play-offa za Ligu prvaka 28. kolovoza negativno je ocijenio stanje Maksimira. Tako hrvatskom prvaku prijeti oduzimanje licence UEFA-e te bi domaće europske utakmice mogao igrat negdje drugdje, a ne u Zagrebu.

'Neće... Mi ćemo to riješiti. To tamo treba neke sitnice riješiti. Ja sam dosta dobro informiran. Međutim, ponekad treba malo i zaprijetiti praznom batinom ili batinom figurativno da bi se osvijestili pa da napravimo ono što trebamo napraviti', završio je Bandić.

  • +11
Liga prvaka, 4. pretkolo: Dinamo - Young Boys Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL