ruski mediji pišu

Menadžer Vedrana Ćorluke otkrio vijest koja je mnoge zbunila; umjesto mirovine Hrvat je pred transferom kojim bi šokirao svoj bivši klub i navijače

07.04.2021 u 11:23

Bionic
Reading

Nakon što se bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka emotivnim pismom oprostio od Lokomotiva iz Moskve pojavila se informacija kako nije nemoguće da prijeđe kod najvećeg rivala

Podsjetimo, 35-godišnji Vedran Ćorluka nakon devet godina napušta Lokomotiv iz Moskve, klub s kojim je osvojio ruski naslov te tri ruska kupa, a ostat će upisan u povijest kluba i kao jedan od rijetkih stranca s kapetanskom trakom.

Ukratko, iako mu ugovor s Lokomotivom ističe 30. lipnja Ćorluka se odlučio puno ranije obratiti navijačima i svim 'dobrim ljudima' u klubu.

'Draga crveno-zelena obitelji, nije mi lako ovo napisati, ali, nažalost, ovaj trenutak je morao doći. Želim vas obavijestiti da po završetku sezone dolazi vrijeme za oproštaj', započeo je svoje pismo Ćorluka.

>>> Vedran Ćorluka donio najtežu odluku u karijeri otkad je na nagovor Slavena Bilića stigao u Lokomotiv iz Moskve, ali najvažnije nije rekao: Ovaj trenutak je morao doći...

Od tog dana, kada je objavio pismo, nagađalo se znači li to da se Ćorluka vraća u hrvatski nogomet, odlazi li u igračku mirovinu zbog obitelji (supruge Franke i sina Viktora) ili će možda ostati u Rusiji i potpisati za neki drugi klub.

I upravo je ta potonja kombinacija najizglednija, ako je vjerovati ruskim medijima i informacijama koje imaju navodno je za iskusnim stoperom interes pokazao Dinamo Moskva, inače veliki gradski rival Lokomotiva.

Prema istom izvoru kontakt je već uspostavljen i navodno su mu već ponudili 1,2 milijuna eura po sezoni uz ugovor na dvije godine. Ispada kako je Ćorluki – koji je stasao kao igrač zagrebačkog Dinama - pred kraj karijere Dinamo suđen. Inače, u tom klubu igra i jedan bivši igrač 'modrih', Solinjanin Nikola Moro. Olakšavajuća okolnost, naravno ako Ćorluka prihvati ponudu, jest ta da ne mora mijenjati adresu jer ostaje živjeti u istom gradu. No, s druge strane Ćorluka bi tim transferom sigurno šokirao svoj bivški klub i navijače.

Ruski novinari uspjeli su doći i do izjave Ćorlukinog menadžera Stepana Levina koji je kratko rekao:

'Vedran će brzo donijeti odluku gdje će dalje. Ima vrlo zanimljive opcije u ruskoj Premier ligi, ali i u drugim državama', znakovito je poručio poznati menadžer.

Sudeći po toj izjavi sasvim je jasno kako Ćorluka sigurno još neće u igračku mirovinu kad se dobro osjeća i ima priliku još jako dobro zaraditi.