HOKEJ I STATISTIKA

Medveščak skočio 135 mjesta u godinu dana

24.08.2010 u 13:24

Bionic
Reading

Među 250 najboljih hokejaških klubova Starog kontinenta nalazi se i svih 10 klubova EBEL lige, najbolji je Red Bull Salzburg, a 'medeki' su na 145. mjestu

Prema pisanju Hrvatskog hokejaškog portala, zagrebački Medveščak trenutno je 145. hokejaška momčad Starog kontinenta. Urednici tog izvrsnog portala pišu da su Francuzi, temeljem prikupljenih rezultata svih hokejaških natjecanja, i ove godine objavili neslužbenu rang listu najboljih europskih hokejaških klubova. Vrednuju se rezultati postignuti u nacionalnim ligama i međunarodnim kupovima.

Tako već petu godinu zaredom najbolji europski klub dolazi iz Rusije. Najbolji europski klub ove je godine Salavat Julajev iz Ufe. Dominacija Rusa je potpuna. U prvih dvadeset nalazi se čak deset ruskih klubova, po tri švedska i švicarska te po dva češka i finska kluba. Među 250 najboljih nalazi se i svih 10 klubova EBEL lige. Posebno veseli veliki skok Medveščaka koji je u odnosu na prošlu sezonu napredovao 135 mjesta i našao se na 145. mjestu rang liste. Najbolji predstavnik EBEL-a je Red Bull Salzburg na 101. mjestu.