DOLAZI MATT SIDDALL

Medveščak našao zamjenu za Morencyja

30.12.2011 u 11:39

Bionic
Reading

Kanađanin Matt Siddall novo je pojačanje zagrebačkih medvjeda. Ovaj 27-godišnji hokejaš rođen je u Vancouveru, gdje je i napravio prve hokejske korake. U KHL Medveščak dolazi iz britanske lige EIHL (Elite Ice Hockey League), odnosno momčadi Fife Flyers u kojoj je ove sezone odigrao 32 utakmice i dostigao 31 bod

Siddall je čak četiri sezone nastupao za sveučilište Northern Michigan, gdje je igrao i s novim/starim suigračem Geoffom Waughom. Iste sezone kada je upisao fakultet, Siddalla su i na NHL-ovu draftu kao 270. 'pick' u 9. krugu drafta odabrali Atlanta Trashersi (danas Winnipeg Jetsi). U četiri sezone igranja u fakultetskoj ligi NCAA nastupio je u 147 utakmica i postigao 76 bodova.

Od sezona 2008./2009. do 2010./2011. Siddal nastupa u 20 utakmica u AHL ligi za Chicago Wolves i u čak 177 utakmica u ECHL ligi nastupajući za momčadi Gwinnett Gladiatorsa i Victoria Salmon Kingsa. U sezoni 2011./2012. potpisuje za EIHL-ovu momčad Fife Flyers u kojoj je bio i pomoćni trener.

'Matt Siddall dolazi u Zagreb kao treća zamjena ove sezone. Nažalost, zbog teških ozljeda Pascala Morencyja bili smo prisiljeni potražiti igrača koji će ga zamijeniti, preuzeti njegovu poziciju i učvrstiti momčad. Siddall je igrač koji puno radi za momčad, na ledu i izvan njega te vjerujemo da će biti vrijedan član momčadi i zajednice. Nadamo se da će se brzo uklopiti, a još brže zaigrati sa svojim novim suigračima,' – izjavio je u ime KHL Medveščaka generalni menadžer kluba Marko Antonio Belinić.

Očekuje se da će se Matt Siddall pridružiti momčadi u ponedjeljak 2. siječnja, a svoju premijeru pred zagrebačkom publikom trebao bi imati na prvoj utakmici u sklopu Arena Ice Fevera protiv slovenskih Acroni Jesenica.

Matt Siddall ne uzmiče ni kada lete šake