ZAPANJUJUĆE BROJKE

Medveščak najgledaniji u ligi i Zagrebu

06.10.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Hokej na ledu atraktivan je sport i u Zagrebu ima nezanemarivu tradiciju. Ulazak u društvo elitnih austrijskih klubova bio je signal da se pak i palica vraćaju pod Sljeme na velika vrata, no brojke i dojam iznenadile su i tradicionalne optimiste

Nakon pet susreta koje su odradili u Ledenoj dvorani Doma sportova popularni Medvjedi profilirali su se kao momčad s najbrojnijom publikom u ligi. Njih, prenosi Večernji list, u prosjeku gleda 5.740 navijača što je uvjerljivo više nego što iznosi rekord lige.

Impresivnim brojkama do sada je baratala samo momčad Klagenfurta, koju je prošle sezone u prosjeku pratilo 4.332 gledatelja po utakmici. Ta je brojka do sada nenadmašena, no čini se da će prije doigravanja biti arhivirana i da će primat preuzeti Medveščak. S obzirom na to da je publika ostala unatoč seriji poraza, takav rasplet prilično je izvjestan.

Osim što su pokorili EBEL, Medvjedi su zavladali i svojim gradom. Uzmemo li u obzir samo ligaške dvoboje, Dinamo na Maksimir privlači dvostruko manje ljudi. Nastavi li tako, ni derbi protiv Hajduka neće mu dovoljno podići prosjek. Ostali klubovi iz metropole nisu konkurencija ovom dvojcu.