dobio je otkaz!

Maurizio Sarri je bivši; Juventus traži novog trenera, a ovo su glavni kandidati za klupu 'stare dame'

08.08.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Čelnici Juventusa danas su uručili otkaz Mauriziju Sarriju. Presudilo mu je ispadanje iz Lige prvaka, no već je neko vrijeme u Torinu bilo napeto, samo se čekala ovakva odluka

Čelni ljudi Juventusa navodno su još ranije odlučili riješiti se Maurizija Sarrija. Da, osvojio je prvenstvo, ali je ostao bez Kupa i ispao je u Ligi prvaka, a to zasigurno ne zadovoljava Juventusove apetite.

Klub je otkaz Sarriju potvrdio u subotu službenim priopćenjem na svom internetskom portalu.

'Juventus objavljuje da je Maurizio Sarri otpušten s mjesta trenera prve momčadi. Klub zahvaljuje treneru što je ispisao novu stranicu u Juventusovoj povijesti osvajanjem devetog uzastopnog naslova prvaka, što je kulminacija i njegova osobnog putovanja na kojem se penjao do vrha kroz sve divizije talijanskog nogometa', stoji u kratkom Juventusovu priopćenju.

  • +8
Juventus - Lyon, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

U isto vrijeme su u Juventusu krenuli u potragu za novim trenerom, a poznati su i glavni kandidati. Navodno je najveća želja bio Zinedine Zidane, ali on je - iako je igračka legenda Juventusa - odlučio ostati u madridskom Realu. Od ostalih zanimljivih kandidata spominju se aktualni trener Lazija Simone Inzaghi te Atalantin strateg Gian Piero Gasperini. 

Među onima koji se mogu nadati pozivu su i dva trenera koja su trenutno bez angažmana - Mauricio Pochettino i Luciano Spalletti