pirova pobjeda

Cristiano Ronaldo srušio je rekord star 95 godina, ali to mu nije bila nikakva utjeha; ovo mu se nije dogodilo još od 2010. godine

08.08.2020 u 08:46

Bionic
Reading

Nogometaši Juventusa pobijedili su u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka Lyon 2:1, a oba je gola za 'staru damu' zabio Cristiano Ronaldo. No, Juve nije prošao dalje, presudio je Lyonov gol u gostima pa je večer u Torinu nakon utakmice bila otužna bez obzira na oboreni rekord...

S ova dva zabijena gola protiv Lyona Cristiano Ronaldo je postao je igrač s najviše postignutih golova u jednoj sezoni u povijesti Juventusa.

Portugalcu to je bio 37. gol ove sezone čime je srušio 95 godina star rekord Ferenca Hizreza. Od toga ih je čak 14 zabio iz penala, ostvario je i sedam asistencija, a ove sezone je nakon dvije godine suše napokon uspio zabiti i iz slobodnog udarca.

  • +8
Juventus - Lyon, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

No, sve je to mala utjeha za Ronalda koji ovako loš rezultat u Ligi prvaka, tj, ispadanje već u osmini finala, nije doživio punih deset godina. Posljednji mu se put to dogodilo u travnju 2010. godine. Ronaldo je tada igrao za Real Madrid, a - gle čuda - i tada mu je presudio Lyon!