slovenci priželjkuju

Matjaž Kek se vraća na trenersku funkciju kojom se proslavio?

14.10.2018 u 21:17

Bionic
Reading

Nakon katastrofalnih rezultata u prve tri utakmice Lige nacija, izbornik Slovenije Tomaž Kavčič nalazi se pred otkazom, a Matjaž Kek priželjkivani je nasljednik u susjednoj nam zemlji...

Kek je proveo impresivnih pet i pol godina na klupi Rijeke, s kojom je osvojio titulu prvaka Hrvatske, dva Kupa i Superkup te triput izborio ulazak u grupnu fazu Europske lige, no niz slabih rezultata doveo je do raskida suradnje prošlog vikenda.

  • +9
Matjaž Kek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Trener takvog kalibra naravno da je sada iznimno tražen, a u Sloveniji priželjkuju da ponovno preuzme njihovu reprezentaciju, s kojom je senzacionalno izborio plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

Slovenska izabrana vrsta trenutno je u velikoj krizi. Izgubila je od Bugarske, Cipra i Norveške u grupnoj fazi i drži posljednje mjesto bez osvojenih bodova te joj prijeti pad u najniži rang ovog natjecanja, u kojem će igrati s reprezentacijama poput Farskih Otoka, San Marina i Lihtenštajna.

Aktualni izbornik Tomaž Kavčič očekivano je pod velikim pritiskom i prijeti mu otkaz, a Kek koji se iznenada našao dosupan na nogometnom tržištu Slovencima se čini kao idealna zamjena.

Tek eventualna pobjeda protiv Cipra u utorak mogla bi Kavčiču produžiti mandat...