totalni zaokret

Matjaž Kek 'prevario' braću Mamić; ne dolazi u Dinamo, ostaje izbornik Slovenije!

15.07.2020 u 21:37

Bionic
Reading

Slovenski trener Matjaž Kek (58) bio je prva i najveća želja čelnika Dinama, glavni kandidat za novog trenera hrvatskog prvaka. U Maksimiru su učinili sve kako bi angažirali stručnajka koji im je s Rijekom preoteo titulu, ali...

Slovenski nogometni savez objavio je u srijedu navečer kako će Matjaž Kek (58) nastaviti suradnju sa Slovenijom!

Do te je odluke Matjaž Kek došao nakon sastanka s predsjednikom Saveza, Radenkom Mijatovićem.

To ujedno znači da Matjaž Kek sigurno neće preuzeti klupu zagrebačkog Dinama iako su ga braća Mamić vidjeli kao glavnog kandidata za stratega 'modrih' u sljedećoj sezoni.

Nekoliko dana su čelnici Dinama 'lomili' Keka, navodno je u pregovore bio uključen i sam Zdravko Mamić preko svog brata Zorana, inače sportskog direktora i trenutno privremenog trenera. Na kraju, Matjaž Kek je 'prevario' Mamiće iako su mu nudili čak 800.000 eura po sezoni. To je tri puta više nego što Kek ima kao izbornik...

No, Kek je dobio ponudu hrvatskog prvaka i premda se činilo kako će preseliti u Maksimir, nakon razgovora s vodstvom NZS-a odlučio je ostati u domovini.

Slovenski izbornik još je prošlog četvrtka obavijestio predsjednika Slovenskog nogometnog saveza Radenka Mijatovića o Dinamovom interesu za njegove usluge. Mijatović je tada kazao kako se nada da Kek usprkos izdašnoj Dinamovoj ponudi ostati u Sloveniji. Nakon toga još su nekoliko puta razgovarali, a posljednji su se put sastali u srijedu prije utakmice Celja i Triglava, a potom su utakmicu zajedno gledali na tribinama celjskog stadiona.

Kek je po drugi put reprezentaciju preuzeo u studenom 2018. godine i ima ugovor do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Reprezentaciju je preuzeo nakon što je završio vrlo uspješnu klupsku suradnju s Rijekom. Na Rujevici je proveo pet godina osvojivši dvostruku krunu 2017. gosine, tijekom karijere vodio je i Maribor te Al Ittihad, a prvi put je vodio 'fantje' od 2007. do 2011. godine

Dinamo je prošlog tjedna uručio otkaz treneru Igoru Jovičeviću, a momčad će do kraja sezone voditi sportski direktor Zoran Mamić.