TOPLAK BEZ EUFORIJE

Matjaž Kek oštro napao riječke 'uspavane zvijezde'

11.07.2015 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon neočekivanog remija na startu nove sezone MAXtv Prve lige svoje viđenje dvoboja dali su treneri Samir Toplak i Matjaž Kek

Kada se pogleda snimka zaprešičkog dvoboja Intera i Rijeke teško je shvatiti kako je ta utakmica završila najnepopularnijim rezultatom 0:0. Inter je bolje otvorio, pa se bio prisiljen povući. Rijeci su poništena dva gola (drugi vrlo sumnjivo...), a u nastavku im je poklonjen i penal koji nisu uspjeli realizirati.

Pogodila je Rijeka dva okvira gola, borbeni Inter spašavao se i obranama braniča na crti, bila je to zapravo jako dobra utakmica koja pokazuje da 'Div iz predgrađa' nakon povratka u prvoligaško društvo ima kakve ambicije među hrvatskom elitom.


'Veliki bod, ali za mene ništa neočekivano... Dali smo zadnje atome snage, ginuli smo jedni za druge i rezultat je realan. Ozbiljna smo momčad i možemo parirati 'pravoj' Rijeci. U pripremnim utakmicama smo ostali neporaženi protivčetiri prvoligaša i kada smo kompletni možemo sa svakim igrati. Treba nam samo mira i vremena za rad, pa ćemo vidjeti za koji tjedan gdje smo,' kaže presretni trener Intera Samir Toplak.


Strateg Rijeke Matjaž Kek očekivano nije bio dobrog raspoloženja. No, ponovno je u svom stilu otvoreno komentirao zbivanja s terena.

'Dogodi se ovakav dan kada zakaže realizacija, ali mi smo ušli u utakmicu kao da će pobjeda doći sama. Morali bi bolje reagirati... Fali mi koncentracije, odlučnosti, s ovim ne možemo biti zadovoljni. Četitam domaćinima, igrali su korektno,' počinje Kek koji je spomenuo i da im neke sučeve odluke u prvom dijelu nisu išle na rku uz zaključak 'To je tako u nogometu,' te nastavio u oštrijem tonu:


'Imamo problem što neki igrači misle da će sada sve samo dolaziti, naročito oni koji su u glavi već negdje drugdje... Ni ja nisam dobro procijenio tko u ovom trenutku može koliko dati, ali zbog svega što imamo u klubu, ta europska Rijeka mora, bez podcjenjivanja srčanih domaćina, u Zaprešiću dobiti utakmicu,' hvata zalet Kek i okreće se prema Armadi koja je čekala izlazak sa stadiona.

'Došlo je 500 naših navijača i njima se ispričavam jer ovo nije bilo dobro... Pred toliko svojih gledatelja ne dati sve od sebe, morat ćemo malo popričati... S ovakvom prezentacijom nekih mi u Europi nemamo što ražiti, mi ćemo morati pronaći svoje temlje i u trci, borbenosti volji i agresiji tražiti nove uspjehe,' završava Kek i za kraj dodaje da izostanak nekih igrača nije nikakav alibi. 'Usnulim zvijezdama' s kantride ne gine trenerova jezikova juha...