ISPAO I KALINIĆ

Matej Mitrović ostao jedini hrvatski nogometaš u Europskoj ligi

16.03.2017 u 20:52

Bionic
Reading

U uzvratnim utakmicama osmine finala Europske lige Bešiktaš za kojeg igra Matej Mitrović pobijedio je 4:1 Olympiakos i prošao dalje, dok je Gent za kojeg brani Lovre Kalinić ispao od lokalnog rivala Genta...

Hrvatska ima i dalje pregršt nogometaša u Ligi prvaka (Modrić, Kovačić, Pjaca, Mandžukić, Vrsaljko, Rakitić, Subašić), no u Europskoj ligi ostao je samo jedan. Radi se o bivšem braniču Rijeke Mateju Mitroviću koji je ove zime potpisao za turski Bešiktaš.

U osmini finala Europske lige Bešiktaš je izbacio grčki Olympiakos. Nakon 1:1 u gostima, pobijedio je kod kuće 4:1, unatoč igraču manje tijekom cijelog drugog poluvremena. Dva je gola zabio Ryan Babel, a naš Mitrović odigrao je svih 90 minuta.

  • +12
Uzvratne utakmice osmine finala Europske lige Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Osman Orsal

Lovre Kalinić oprostio se od natjecanja. Nakon senzacije protiv Tottenhama Gent je posrnuo u lokalnom belgijskom derbiju protiv Genta. Nakon poraza 5:2 kod kuće odigrala je momčad bivšeg golmana Hajduka 1:1 u uzvratu i tako zapela u osmini finala.

U isto vrijeme prolazak dalje izborila je i španjolska Celta koja je nakon pobjede 2:1 kod kuće slavila i u gostima kod Krasnodara rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Aspasa i Malla.