OTKAZ 'MALOM ZELENOM'

Maradona ipak dobio nogom u tur

28.07.2010 u 09:18

Bionic
Reading

Kako će to proći među navijačkim pukom teško je pretpostaviti, jer Diego Armando Maradona je unatoč svim svojim felerima omiljen u Argentini, no činjenica je da od utorka 'mali zeleni' više nije izbornik argentinske nogometne reprezentacije

Diego Armando Maradona (49) nije više izbornik argentinske nogometne reprezentacije. Čelnici Argentinskog nogometnog saveza (AFA) odlučili su da neće produžiti ugovor s jednim od najboljih nogometaša svih vremena i najboljim kojega je Argentina ikada imala.

'Izvršni odbor AFA, koji se sastao u punom sastavu, jednoglasno je odlučio kako neće produžiti ugovor s gospodinom Diegom Maradonom kao izbornikom argentinske reprezentacije', rekao je glasnogovornik AFA-e Ernesto Cherqui Bialo.

Maradona je argentinsku reprezentaciju preuzeo u listopadu 2008. godine. Uz puno muke uspio se s reprezentacijom plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, a tamo je ispao u četvrtfinalu gdje je sa 0-4 Argentina izgubila od Njemačke.

Reprezentaciju Argentine će u prijateljskoj utakmici protiv Irske u Dublinu 11. kolovoza voditi izbornik mlade reprezentacije Sergio Batista.