sp u nogometu 2022.

Manuel Neuer ispisao je nogometnu povijest, postao je golman s najviše nastupa na Svjetskim prvenstvima

Bionic
Reading

Golman Njemačke, Manuel Neuer, ispisao je nogometnu povijest postavši s 36 godina golman s najviše nastupa na Svjetskim prvenstvima. Utakmica s Kostarikom bila mu 19. na Mundijalima

Svjetski prvak iz 2014. godine u Brazilu, Manuel Neuer prestigao je svog sunarodnjaka Seppa Maiera, svjetskog prvaka iz 1974. i Brazilca Claudija Taffarela, okrunjenog sa Seleçaom 1994., jer su obojica ostali na 18 mečeva na Svjetskim prvenstvima.

'Stvarno? Ah, šteta! Pa bolje bi mi bilo da sam odigrao još jednu utakmicu u to vrijeme na Svjetskom prvenstvu 1970. u Meksiku', duhovito je požalio Sepp Maier u razgovoru za njemački dnevnik Münchner Abendzeitung. Te je godine Njemačka ispala u polufinalu, a Maier nije igrao utakmicu za treće mjesto.

Dvostruki osvajač Lige prvaka s Bayernom 2013. i 2020. napravio je revoluciju na poziciji golmana spektakularnim izlascima izvan svog peterca i šesnaesterca, postavši svojevrsni libero.

  • +19
Njemačka - Kostarika, SP u nogometu u Katru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Ina Fassbender / AFP / Profimedia

U 36. godini Manuel Neuer nije isključio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2026. godine u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku, ali njegove ozljede posljednjih godina - lijevo stopalo 2017. i 2018. te lijevo rame prije Svjetskog prvenstva u Katru, mogle bi mu zakomplicirati taj san.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal