PRIPEME ZA ITALIJU

Mandžukiću kapetanska vrpca, Kovač odredio sastav

06.06.2015 u 17:55

Bionic
Reading

S obzirom na to da Hrvatsku sljedećeg petka u Splitu čeka teška utakmica protiv Italije, izbornik Kovač još će malo uigravati, ali neke i odmarati, u nedjeljnom prijateljskom dvoboju protiv Gibraltara u Varaždinu od 18 sati

Za početak, izbornik je iznenadio najavom - novog kapetana. A on će biti Mario Mandžukić

'Bit će mi velika čast i privilegij biti kapetan protiv Gibraltara. Dugo sam godina u reprezentaciji, mogu reći da ću se ponašati kao i dosad', izjavio je Mandžukić, a onda kratko komentirao i svoj dugi golgeterski post.

'Ne opterećuje me to što nisam dugo dao gol', rekao je Mandžo i potvrdio da je ozljeda, zbog koje je i trpio u Atleticu, stvar prošlosti.

'Možda je i to utjecalo na moju formu, ali otkad sam došao ovdje, dobro se osjećam', optimističan je novi kapetan.

Naravno, kada je stvar klupske karijere, Mandžo o tome ne voli govoriti. Tako je bilo i u subotu u Maksimiru.

'To ćemo ipak ostaviti za druge prilike. Ovdje sam u reprezentaciji', zaključio je Mandžukić i dodao da će u finalu Lige prvaka navijati za Ivana Rakitića.

Izbornik Kovač, pak, iznenadio je objavom sastava i to dan uoči utakmice. Obično nema takvu praksu, ali sada je malo 'popustio'.

'Ponudit ću vam ekskluzivu: Subašić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Badelj, Brozović, Pjaca, Kovačić, Sharbini, Mandžukić. Neki će dobiti odmor, primjerice Perišić neke krenuti od početka. Imamo pravo na šest izmjena i žao mi je što svi neće moći dobiti priliku', zaključio je izbornik.