PRIZNANJE

Mamić objasnio zašto je navijaču opalio šamar

15.03.2014 u 15:08

Bionic
Reading

Pred novinare je u Maksimirskoj 128 izašao Dinamov trener Zoran Mamić,ma nije se pričalo samo o nogometu nego o incidentu za koji se saznalo dan ranije

U petak je u javnost procurilo kako je Zoran Mamić ošamario huligana koji ga je vrijeđao za vrijeme nedavnog treninga u Maksimirskoj šumi. Dinamov trener nije opovrgao takve navode, nego je priznao taj čin.

'Istina je što piše po medijima. Bila su trojica njih koji su me vrijeđali, par igrača i mojih par suradnika iz stručnog stožera', rekao je trener pa nastavio:

'Žao mi je što je došlo do tog događaja, ali nije mi žao što sam ga udario. Žalim što se takve stvari događaju, ali kada dođete u situaciju da nekoliko minuta ignorirate uvrede i skandiranja onda jednostavno postoji granica. Jako dobro se mogu kontrolirati, ali kada vam netko u lice kaže, sada ću javno reći nešto što nikada dosad nisam rekao, 'je... ti mater narkomansku' onda dobije što zasluži. Uz sav respekt prema mojoj funkciji i poslu koji obavljam – jednostavno nisam imao izbora. To je uvreda koja zaslužuje takvu reakciju. Kažem, da mi je to rekao Sveti Petar ja bih ga udario, pa makar i ja dobio batina. Nitko to ne može istrpjeti.'

Trener 'modrih' je svjestan kako bi osoba na njegovoj funkciji možda trebala imati 'čelične živce', ali 'svi smo krvavi ispod kože'.

'Naravno da incidenti nisu primjereni za osobe koje rade posao kao ja, ali to je situacija iz koje nije bilo izlaza. Sve one pjesmice koje slušamo na stadionu su pjevali i oni na što nisam reagirao. Jedan od njih mi se unio u lice i ja sam samo rekao da se makne i otišao; nisam reagirao. Naravno da me i to sve smetalo, ali sam se kontrolirao. Ipak, ovo nisam mogao prešutjeti i morao sam reagirati', govorio je Mamić pa dodao:

'Pa da se ja sad unesem nekome od vas u lice i kažem to što mi je taj rekao jedine dvije opcije su da vi lupite mene ili ja Vas, zar ne?'


Razmišljaju li 'modri' o osiguranju treninga.

'Meni je suludo da Dinamo netko mora čuvati na udaljenosti od 50 metara od Maksimira; ja to ne mogu prihvatiti. Savjetuju mi to, ali ne mogu se zamisliti da Dinamo trči po Maksimiru, a oko nas trči pet zaštitara. To neću nikada prihvatiti jer to nije normalno,' pričao je Mamić pa odgovorio na pitanje kako 'komentari ljudi po forumima daju za pravo treneru Modrih i njegovoj reakciji'.

'Drago mi je to čuti. Kažem, ja se šećem normalno po gradu, po restoranima i kafićima i zaista nemam nekih problema. Bilo je par situacija, ali niti blizu koliko bi netko mislio s obzirom na sliku koja se stvara u javnosti,' zaključio je trener Dinama.