sportske igre mladih

Malonogometni spektakl u Novom Zagrebu

23.06.2020 u 19:56

Bionic
Reading

Veliki završni Coca-Cola Cup malonogometni turnir za Zagreb održao se u ponedjeljak 22. lipnja na terenima NK Zelengaj u Zagrebu

Program je započeo vatrenim nastupom Zaprešić Boysa i Marka Kutlića, a sreću za plasman na državnu završnicu okupljenim ekipama poželjeli su voditeljica Doris Pinčić Rogoznica i Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

'Sezonu Plazma Sportskih igara mladih započeli smo već u siječnju, a nakon kratke pauze nastavili smo našu sezonu. Djeca su nam svima pokazala koliko su odgovorni te iz njihovog primjera i mi stariji možemo puno toga naučiti. Važno je da i dalje ostanemo odgovorni i brinemo jedni o drugima. Sezonu nastavljamo našim državnim završnicama'.'

Više od 45 malonogometnih ekipa u godištima U15 i U18, u muškoj i ženskoj kategoriji, borile su se za plasman na završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Splitu. S nogometašima i njihovim navijačima družili su se i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu zajedničke edukativne kampanje 'Budi navijač, a ne razbijač' i Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Coca-Cola Cup najveći je malonogometni turnir u Europi koji će u Hrvatskoj ove godine okupiti više od 40 tisuća natjecatelja na više od 170 malonogometnih turnira. Od ove godine pod pokroviteljstvom UEFA uvedena je i kategorija ženskog nogometa, u sklopu kampanje promicanja nogometa među djevojkama, jednakosti i fair-playa.

  • +6
Sportske igre mladih 2020. Zagreb Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja ove godine slavi svoju 24. godišnjicu. U više od dva desetljeća postojanja povezale su 1.700,000 djece i mladih te izvršile utjecaj na brojne generacije.

Djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika Kroz svoje programe pomažu u stvaranju odgovornih članova našega društva koji će graditi svoju budućnost na temelju pozitivnih sportskih vrijednosti.