sportske igre mladih

Zagreb će biti domaćin najvećem malonogometnom turniru u Europi

28.05.2020 u 15:15

Bionic
Reading

Igralište OŠ Augusta Cesarca u petak će ugostiti malonogometaše s početkom u 10 sati. Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u dvije kategorije: 2002. i mlađi i 2005. godište i mlađi...

Događanje će biti organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, neće okupiti više od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja će biti izmjerena temperatura, a izvršit će se i obavezna dezinfekcija i registracija.

Raspored nadolazećih turnira na području Zagreba možete provjeriti na linku: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored/grad-zagreb

Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovaj vikend dana nastavila svoju sezonu. Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na svojim događanjima redovito djecu educiraju i korz kamanju u suradnji s Nacionalnim programo sigurnosti u cestovnom prometu te kroz kampanju 'Budi navijač, a ne razbijač'. Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

  • +10
Sportske igre mladih 2020. Petrinja Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u deset sportskih disciplina (Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u tri države: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.