sportske igre mladih

Darijo Srna, Luis Figo, Luka Modrić, Domagoj Duvnjak...; legendarni sportaši uputili podršku mladim sportašicama i sportašima

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 25.04.2020 15:49
  • Objavljeno 24.04.2020 u 13:50
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije u Europi, očekuje se 25. svibnja, a sve aktivnosti provodit će se u skladu s uputama Stožera civilne zaštite RH. Podršku nastavku sezone uputili su brojni ambasadori i prijatelji Igara: Luis Figo, Darijo Srna, Slaven Bilić i najdugovječniji ambasador Igara Predrag Mijatović...

'Dragi moji prijatelji iz Sportskih igara mladih iz Hrvatska, BiH i Srbije, vjerujem da ste nestrpljivi za povratak na sportske terene, pa tako i ja. Jedva čekam i radujem se nastavku Igara uskoro. Navijam za sve vas - više od 200.000 sudionika svake godine. Do tad, ostanite kod kuće i budite zdravo’', istaknuo je proslavljeni portugalski nogometaš Luis Figo u svojoj poruci iz Madrida.

Podršku iz Slovenije poslao je Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe koja je od ove godine partner Plazma Sportskih igara mladih u promociji ženskog nogometa.

'Veselim se što ćemo se uskoro družiti na sportskim natjecanjima Plazma Sportskih igara mladih jer Igre su zakon!', Čeferinova je poruka mladim sportašicama i sportašima.

Iz Birminghema se javio i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, danas trener West Bromwich Albiona...

Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za budžet i administraciju i ambasador Igara priključio se porukama o važnosti bavljenja sportom u svojim domovima, te istaknuo nestrpljenje za nastavkom sezone Igara.

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna osvrnuo se najviše na nogometnu tematiku.

'Za razliku od mnogobrojnih otkazanih svjetskih i lokalnih sportskih natjecanja sretan sam što će Plazma Sportske igre mladih uskoro nastaviti svoju sezonu. 10 sportskih disciplina i slobodne prijave za sve te moj najdraži Coca-Cola Cup u nogometu uskoro vas očekuju', kazao je Srna.

U veliku obitelj istaknutih sportaša ambasadora Plazma Sportskih igara mladih u travnju su se priključili i najpoznatiji svjetski rukometaši Nikola Karabatić, Domagoj Duvnjak te Luka Karabatić.

'Sretan sam što sam postao dio obitelji sportaša koja se veseli svim vašim uspjesima. Jedva čekam nastavak rukometne sezone, ali i nastavak Igara kako bi se mogli družiti na sportskim terenima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije', istaknuo je Domagoj Duvnjak.

Svi su se priključili i velikoj preventivnoj kampanji #KodKuceJeZakon koju su među prvima podržali nogometne zvijezde Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson.

Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala.U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u šest gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.

  • +21
  • +18

Sportske igre mladih 2019. Savudrija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Plazma Sportske igre mladih godišnje okupljaju više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika), a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

  • +11
  • +8

Sportske igre mladih 2019. - završnica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt 'Youth Sports Fair Chance'. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura