sportske igre mladih 2021.

Mali vinkovački sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Dana sporta

22.04.2021 u 11:57

Bionic
Reading

Plazma Sportske igre mladih i grad Vinkovci ugostili su Dan sporta koji se održao u srijedu, 21. travnja na stadionu NK Cibalia. Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Vinkovaca koji su se natjecali u graničaru i atletici i borili za plasman na Državnu završnicu Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja. Mali vinkovački amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno...

Dan sporta otvorio je Gabrijel Šokičić zamjenik gradonačelnik u pratnji gradskih dužnosnika. Plamen Igara u pratnji maskote donio je Nikola Ćaleta iz plivačkog kluba Orion. Manifestacija je okupila dvjestotinjak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Put u Split izborile su ekipe Smajlići iz Osnovne škole Vladimir Nazor i Leptirići iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Najbrži trkači Vinkovaca su Jana Pajvančić, Luka Barbarić, Katarina Dumbovečak i Lovro Milanović. Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management. U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije. Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.