sportske igre mladih 2021.

Sportske igre mladih donirale 50.000 kn SOS Dječjem selu Lekenik

24.03.2021 u 15:39

Bionic
Reading

Stadion NK Lekenik ugostio je sportski program za djecu iz Lekenika i SOS Dječjeg sela Lekenik. Plazma Sportske igre mladih donirale su im sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti 50.000 kn

U utorak, 23. ožujka, s početkom u 11 sati Plazma Sportske igre mladih organizirale su sportski dan koji je okupio djecu OŠ Lekenik, djecu SOS Dječjeg sela i male vrtićke grupe na igralištu NK Lekenik.

U sklopu ceremonije Plazma Sportske igre mladih donirale su sportsku opremu i rekvizite djeci SOS Dječjeg sela u vrijednosti 50.000 kn.

Sve male natjecatelje podržali su i pokrovitelji Igara Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj i natjecateljski sport Ministarstva turizma i sporta, te Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, Marin Čačić, zamjenik načelnika Općine Lekenik, Anamarija Adamek, voditeljica Društvenog centra i Tihana Butorac, voditeljica odnosa s javnošću Plazma Sportskih igara mladih.

'Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Danas smo ovom donacijom dali mali dodatni poticaj djeci SOS Dječjeg sela Lekenik da postanu još bolji sportaši', istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Cjelodnevno sportsko druženje uključilo je natjecanja u graničaru i atletici i Coca-Cola Cupu u nogometu. Pobjednici u graničaru plasirali su se na Telemach Dan Sporta koji će se u petak održati u Petrinji, a pobjednici u Coca-Cola Cupu na županijsku završnicu.

Najbrži trkači ostvarili su plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati sredinom srpnja, gdje ćete imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Otvorene su prijave i za ostale sportske discipline- prijave su moguće na web stranici www.igremladih.hr za HEP rukometni turnir, Kinder sport turnir u uličnoj košarci, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, turnir u odbojci na pijesku, odbojci, šahu i stolnom tenisu