SLAVLJE U BUDIMPEŠTI

Mađarska nakon 44 godine izborila plasman na Euro!

15.11.2015 u 22:42

Bionic
Reading

U prvoj uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za nogometni Euro Mađarska je potvrdila svoju pobjedu protiv Norveške i plasirala se na veliku smotru...

Mađari su čekali na plasman na Euro još od 1972. godine, a na veliko natjecanje još od SP-a u Meksiku 1986. Krizi njihovog nogometa sada je konačno došao kraj, jer su ove nedjelje u dodatnim kvalifikacijama izborili plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj sljedećeg lipnja.

Mađarska je do Eura došla dvjema pobjedama protiv naših poznanika Norvežana koji su u baražu završili nakon što ih je Hrvatska preskočila na tablici pobjedom u posljednjem kolu grupne faze. Izabranici izbornika Hogma nisu se od tog šoka uspjeli oporaviti i gledat će veliko nogometno natjecanja na malim ekranima.

Već u prvoj utakmici Mađari su pobijedili 1:0 u gostima, a u Budimpešti u nedjelju samo su potvrdili svoju dominaciju. Golom Priškina u 14. minuti te autogolom Henriksena u 83. minuti poveli su izabranici njemačkog izbornika Bernda Storcka 2:0, a nesretni Markus Henriksen uspio je do kraja susreta tek zabiti počasni pogodak za Norvežane.



Mađari su u svojoj povijesti dvaput igrali finala SP-a, a na Euru jednom osvojili treće mjesto. Sljedećeg lipnja u Francuskoj konačno će imati priliku ponovo se natjecati protiv najboljih reprezentacija kontinenta...

Dodatne kvalifikacije za Euro

Mađarska – Norveška 2:1 (Priškin 14, Henriksen a.g. 83 / Henriksen 87), ukupno 3:1