NEĆE BITI JEDNOSTAVNO

Mađarice ne mogu proći dalje, ali imaju itekako velik motiv pobijediti Hrvatice

11.12.2023 u 05:57

Bionic
Reading

Pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom zadnja je utakmica glavne faze na Svjetskom prvenstvu u Göteborgu - dvoboj protiv Mađarske u 18 sati

Pobjeda bi hrvatskim rukometašicama donijela ostanak u borbi za četvrtfinale, ali i osiguranje olimpijskih kvalifikacija.

Ako Hrvatska od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale. Ako pak Hrvatice protiv Mađarica osvoje bod, za plasman u četvrtfinale trebala bi im pobjeda Švedske nad Crnom Gorom. Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1, bez obzira na rezultat Hrvatske i Mađarske jer bi Švedska bila druga.

'Igramo s Mađaricama, koje ne mogu u četvrtfinale, ali bi pobjedom protiv nas izborile olimpijske kvalifikacije. Dakle, i one imaju veliki motiv, igraju potpuno drugačije od Crnogorki, brze su i igraju na polukontre', kazao je hrvatski izbornik Ivica Obrvan.

Mađarska je jedina reprezentacija koja je propustila samo jedno svjetsko prvenstvo u povijesti, a ovo je podsjećamo 26., i pri tome je osvojila čak devet medalja, te je reprezentacija koju treba uzeti s puno respekta i poštovanja.  

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Mađarska bi bila jedna od najmlađih ekipa ovog Svjetskog prvenstva, s prosjekom od 25 godina i 11 mjeseci, ali je i porazom od Švedske ostala bez prilike za četvrtfinale.

Hrvatska i Mađarska do sada su na velikim natjecanjima igrale sedam puta. Hrvatska je slavila u četiri susreta i to sve na europskim prvenstvima, a od tri poraza, dva su bila na svjetskim prvenstvima, te jedan na europskoj smotri.

Standings provided by Sofascore