BILO JE BLIZU

Lyon uz puno muke slomio hrabru Rijeku!

24.10.2013 u 21:24

  • +3

Europska liga, 3. kolo: Lyon - Rijeka

Izvor: Reuters / Autor: Robert Pratta

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke poraženi su u dvoboju 3. kola skupine I Europske lige na gostovanju u Lyonu, s minimalnih 1:0

Momčad Matjaža Keka odigrala je još jednu vrlo dobru europsku utakmicu, u kojoj je malo falilo da iznenadi uglednog protivnika, no na kraju je ipak Lyon bio taj koji je iskoristio svoju priliku i tako prekinuo 'crnu seriju', s obzirom da nije znao za pobjedu u zadnjih pet utakmica. Rijeka je pak još jednom dokazala da može igrati sa svakim i da nije nezasluženo izborila plasman u glavnu fazu natjecanja Europske lige.

Rijeka je odlično otvorila utakmicu. U 5. minuti Maleš je opasnim dalekometnim udarcem zaprijetio Lopesu, ali ovaj je uspio odbiti loptu. Lyon je odmah uzvratio preko Lacazettea koji je izašao sam pred Vargića i spetljao se, dopustio riječkom golmanu da mu izbije loptu pa zatim i zaradio žuti karton zbog simulacije.

Domaća momčad nastavila je napadati do odmora, a tek je Mujanović još jednom zaprijetio golu Lyona, nepreciznim udarcem iz daljine u 31. minuti. Na drugoj strani moglo je biti svašta. Grenier je pucao iz svih pozicija, a najbolju šansu imao je Lacazette, koji je u 39. minuti već savladao Vargića, no njegov udarac iskosa u bliži kut ipak je prošao pokraj vratnice.


Rijeka je svoju prvu veliku priliku dočekala u 47. minuti. Benko je ostao sam na desetak metara, pucao glavom, ali lopta je prošla odmah uz vratnicu. Uslijedio je pritisak Lyona i još jedan čisti zicer Lacazettea, koji je izašao u 56. minuti sam pred Vargića, ali i to je riječki golman uspio obraniti.

Samo minutu kasnije nova super šansa za Rijeku. Alispahić je jednu povratnu loptu opalio iz prve, a njegov je šut već savladao Gomesa, no lopta je otišla tik do vratnice. Nažalost, uslijedila je kazna. U 66. minuti Malbranque je ubacio odličnu loptu s lijevog boka, utrčao je Grenier i glavom donio prednost Lyonu.

U završnici utakmice Rijeka je preuzela inicijativu i pokušala izjednačiti. Najbliže su stigli Benko i Krstanović koji su uspjeli zapucati po golu, ali još jedna velika prilika nije kreirana i Lyon je došao do minimalne pobjede, kojom se probio na čelo skupine.


U drugoj utakmici Betis je istim rezultatom savladao neugodnu Vitoriju Guimaraes. Strijelac pobjedničkog gola bio je Alvaro Vadillo. Na ljestvici grupe sada vode Lyon i Betis s pet bodova, jednim više od Vitorije, dok Rijeka ima jedan bod i slijedi joj uzvrat protiv Francuza na Kantridi za dva tjedna.

Europska liga, skupina I, 3. kolo:

Lyon – Rijeka 1:0 (Grenier 66)

Betis – Vitoria 1:0 (Vadillo 50)

Skupina I
Lyon Rijeka 1:0
Betis Vitoria Guimaraes 1:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Betis 3 1 2 0 5
2. Lyon 3 1 2 0 5
3. Vitoria Guimaraes 3 1 1 1 4
4. Rijeka 3 0 1 2 1
Sljedeće utakmice
7.11. Rijeka Lyon
7.11. Vitoria Guimaraes Betis