WTA DALLAS

Lučić preko 'sretne gubitnice' do 2. kola

21.08.2012 u 08:59

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić izborila je 2. kolo 220 tisuća dolara vrijednog WTA turnira koji se ovoga tjedna igra u američkom gradu Dallasu

Iako je nakon prolaska kroz kvalifikacije u glavni turnir Lučić trebala igrati protiv prve nositeljice iz Njemačke Angelique Kerber, to se ipak, na njenu sreću, nije dogodilo. Britanka Emily Webley-Smith upala je na mjesto prve nositeljice, zbog ozljede ramena Njemice, kao sretna gubitnica iz kvalifikacija, te naletjela na raspoloženu Hrvaticu.

Lučić je realizirala četiri od sedam break-lopti i s glatkih 6:1, 6:2 izborila nastup u 2. kolu gdje ju čeka srpska tenisačica Bojana Jovanovski, koja je sa 4:6, 6:1, 6:1 bila bolja od Ruskinje Aleksandre Panove. Bit će to prvi susret između ovih dviju tenisačica koje dijeli 10 godišnja razlika. Naime, Lučić je 30-godišnjakinja, dok je Jovanovski tek zakoračila u 20-e.

Od ostalih rezultata iz Dallasa spomenimo i da je druga Srpkinja, Jelena Janković, u derbiju 1. kola turnira, izbacila Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 6:7(7), 7:6(4) i 6:1.